Henrik fick rå kyckling i matlådan från kommunen – nu vill han varna andra: ”Man kan ju bli väldigt sjuk”

Henrik Asserby är rullstolsburen och betalar därför för att få sina matlådor levererade av kommunen. I onsdags när han värmde sin lunch gjorde han en upptäckt som hade kunnat sluta med sjukdom. Kycklingen i matlådan – som ska kunna ätas direkt, var genområ.

– Hade jag inte varit klar i huvudet så hade jag kanske inte upptäckt det. Jag tänker på de som är gamla och dementa och äter vad som serveras. Det är ju farligt, säger Henrik till Newsner.

Foto: Henrik Asserby

Henrik Asserby bor utanför Sollefteå och är rullstolsburen. Varje vardag kommer hemtjänsten till honom med färdiglagad mat, eftersom att han själv har svårt att laga sedan en olycka för några år sedan.

När Henrik hade värmt sin matlåda som han fick i onsdags tyckte han att det var märkligt att kycklingen var så seg att skära genom. Han värmde lådan lite till, men kycklingen var fortfarande lika trög. När han skar ett snitt i den fick han se att den var rå rakt igenom.

– Jag vet inte om dom vänt den två vändor i stekpannan så att den skulle få färg, men på insidan var den allt annat än tillagad, berättar Henrik.

”Farligt för äldre och dementa”

Henrik la ut bilden på kycklingen på Facebook, och taggade kommunen för att göra dem uppmärksamma på felet, samt varna andra.

– De som inte är klara i huvet kan ju ha fått i sig den här råa kycklingen, och det kan ju faktiskt gå jäkligt illa., säger Henrik.

Henrik: De tog det på allvar

När kommunen blivit varse om maten blev Henrik kontaktad av Anna Malmros, chef för storköket. Han berättar att även om han fick vara utan lunch den dagen, så upplever han att de tog problemet på allvar.

– De sa att det absolut inte ska vara så, och jag tycker att de tog det på allvar. Dock var det lite konstigt att jag fick vänta på mat till kvällen, säger Henrik.