Hon fick nog av kroppshetsen. Nu hyllas svenska artistens oväntade protest av tusentals.

I de allra flesta medieformer, särskilt magasin, matas vi av ett och samma ideal och perfektion. Det är smala midjor, vita leenden, vältränade kroppar och perfekt sminkade ansikten utan vare sig blemmor eller påsar under ögonen. Sedan lägger folk upp selfies på Instagram, där de alltid ser helt perfekta ut. Det är lätt att känna att alla dessa personer lever i en helt annan värld än jag själv gör. Tänk om jag någon gång kunde vakna och se ut så på morgonen! Men det finns samtidigt en medvetenhet bland folk att det ideal som visas upp inte är realistiskt. Och en av dem som har tröttnat på att allt hela tiden ska vara så perfekt är skådespelerskan Ellen Bergström, som visar upp sina celluliter i sociala medier.

Ellen Bergström är skådespelerska, bloggare och sångerska. Hon har bland annat spelat Elsa i Elsas värld, varit med i musikalprogrammet Jakten på Julia, spelat i långfilmen I nöd eller lust och spelat huvudrollen i musikalen Snövit.

I söndagens Nyhetsmorgon i TV 4 ryter hon ifrån mot kroppshetsen.

En kort filmsnutt hon lagt upp på Instagram har fått mycket uppmärksamhet. Den börjar med att Ellen Bergström ligger i sängen och gråter. Men så sätter hon sig vid sminkbordet och några sekunder senare kan hon ta en snygg selfie till sociala medier.

– Det är på något sätt ett skämt, en igenkänningsvideo. Men det är ofta så att många bilder vi lägger upp på Instagram är för att andra ska tycka att vi ser bra ut och få likes.

Videon har fått över 4 400 likes. Tidigare har hon gjort ett omskrivet inlägg om bröst och att förstora brösten.

Ellen Bergström har också lagt upp en bild på sin rumpa, med celluliter, på sin blogg. I inlägget skriver hon:

”Sociala medier har så otroligt stor makt över vad som är normalt och inte. Vad är det som har hänt då? Jo, det som egentligen är normalt, har plötsligt blivit ”onormalt” och det som är minst verklighetstroget är i våra huvuden det mest normala? Det är SÅÅÅ enkelt att manipulera en bild. Och det är SÅ många som opererar sig, fettsuger sig och lägger i rump-implantat. Vi, inklusive jag själv, hjärntvättar oss själva och bygger upp helt overkliga ideal!!! Nä. Dags att spräcka hål på bubblan.”

Bildkälla

celluliter

Hon har fått mycket positiv respons på att hon vågade visa upp sina celluliter. I Nyhetsmorgon säger hon att hon har lärt sig att uppskatta andra saker i livet än att vara snygg och leva ett ytligt liv.

— Det man ska tänka på på Instagram är att man följer inte en persons verkliga liv. Jag väljer själv vad jag vill lägga ut.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna