Hon går fram till blinda tiggaren och tar hans skylt. En minut senare kan jag inte hålla tårarna tillbaka.

Det är med ord som med solstrålar: ju mer de koncentreras, desto djupare bränner de. Den här videon är från 2010, men dess budskap träffar mig lika hårt i hjärtat 6 år senare. Den handlar om en blind, hemlös man som sitter på gatan och ber om pengar. Framför sig har han en skylt där det står ”Jag är blind, snälla hjälp mig”. En del skänker pengar, men de allra flesta går bara förbi mannen. Plötsligt kommer en kvinna fram till honom och plockar upp skylten. Hon börjar skriva på den och ställer tillbaka den bredvid den blinda mannen. Vips så skänker nästan alla förbipasserande en slant. När kvinnan kommer tillbaka frågar han vad hon gjort med hans skylt. Hon svarar: ”Jag skrev samma sak som du. Bara med andra ord”…

I all sin enkelhet är det här så fint att jag har svårt att hålla tårarna tillbaka. Vad hon skrev? Titta på klippet, det är bara någon minut långt och du kommer inte att ångra dig.

Det är inte alltid VAD man gör eller säger som gör skillnad. Det är HUR. Dela gärna vidare om du tycker alla du känner borde se denna video.