Hon näthatas på grund av sin acne – se nu hur mobbarna reagerar när hon sminkar sig

Em Ford är känd för sina sminkvideos och lägger ut instruktionsfilmer på både Youtube och Instagram under namnet MyPaleSkin.

Hon får dagligen kommentarer från sina följare. Många är positiva, de vill berätta för henne att hon är vacker och att hon kommer med bra tips. Men hon är också van vid att få elaka kommentarer om hur hon väljer att sminka sig. En dag bestämde sig Em för att lägga ut en bild på sig själv helt utan smink.

Reaktionenerna blev värre än vad hon någonsin hade kunnat föreställa sig.

Eftersom Em Ford driver en sminkblogg är hon van vid att få kommentarer om sitt utseende, både positiva och negativa. Hon lär andra hur man kan sminka sig på olika sätt och vilka märken som är hennes favoriter.  

Youtube

Em fick ofta frågor från sina följare som vilket smink som var bäst för att täcka över finnar. Många unga tjejer hörde av sig till henne och berättade att de skämdes över hur de såg ut och hade dåligt självförtroende på grund av sin acne.

Så Em besämde sig för att visa hur hon själv såg ut utan sitt smink.

Hon la ut flera osminkade bilder och kommentarerna vällde in. Över 100 000 människor har kommenterat hennes utseende. Många av dem är positiva och peppande, men andra är elaka.

”Du ser vidrig ut” kommenterade en person. ”Jag kan inte ens titta på hennes ansikte” skrev en annan.

Men Em ville inte låta dessa kommentarer skada henne, istället ville hon använda dem för att sprida ett väldigt viktigt budskap.

Det spelar nämligen ingen roll om Em har smink på sig eller inte.

Hon bestämde sig för att göra en video som visar hur orealistiska förväntningar det finns på tjejer och killar i sociala medier. Många lever med och lider av dessa förväntningar varje dag och det kan leda till dåligt självförtroende.

Se hennes viktiga video här nedan. Budskapet i slutet är något vi alla borde ta med oss!

Den här filmen berörde verkligen mig. Det spelar ingen roll hur vi ser ut på utsidan, för det är insidan som gör oss vackra. Sociala medier kan påverka oss mer än vi tror och därför tycker jag det är viktigt att försöka sprida detta budskap istället för att bara fokusera på ytan.

Dela gärna Ems viktiga budskap om du håller med!