Hon trodde att killgänget skulle slå ned henne. Vad de egentligen ville får tusentals svenskar att trycka “gilla”.

Marwa Karim, 20, skrev nyligen ett uppmärksammat debattinlägg om att hon kommer att fortsätta kalla sig manshatare fram till den dagen då män slutar våldta och står upp för kvinnors rättigheter. Men uppmärksamheten hade sina baksidor: På grund av inlägget fick hon motta flera dödshot.

– Jag vet att alla män inte är idioter. Men just nu under dom senaste dagarna så är det bara män som har dödshotat mig och min familj till och med, säger Marwa Karim till Aftonbladet. Häromdagen väntade Marwa på bussen när ett hon hörde hur ett gäng killar bredvid pratade om henne. När hon senare skulle kliva av bussen gjorde sig killarna redo att göra detsamma. Hon berättar för Aftonbladet att hon var orolig att de skulle slå henne. Det visade sig dock att killarna hade en helt annan agenda.

I ett inlägg på Facebook skriver Marwa:

” Vi har läst ditt inlägg om manshat. Vi trodde först att du hatade alla män men du har så rätt i det du skriver. Jag har en syster som är lika gammal som dig. Fortsätt med det du gör, du inspirerar oss alla och stärker våra systrar”

Efteråt gav de henne en kram.

– Jag blev tårögd när dom kramade om mig och jag kunde inte sluta gråta på jobbet. Det var de absolut bästa som har hänt efter mitt inlägg. Om jag inte var stressad till jobbet så hade jag fan bjudit ut dom alla fem, säger Marwa Karim.

Sedan inlägget publicerades i dagarna har tusentals människor gillat eller delat det på Facebook. 

Fem killar står vid samma busshållplats som mig. Den ena säger ”Bror det är hon”. Den andra säger ”Lak bror är du säker….

Posted by Marwa Karim on Saturday, March 26, 2016

Allt är verkligen inte alltid som man tror, gilla gärna om du också blev rörd av detta!