I nästan 30 år var de gifta. Nu gifter de sig igen som kvinna och kvinna. Hurra för kärleken!

Mia och Niklas träffades redan när de gick i sjuan och de gifte sig 1987. De har tre barn, alla har flyttat hemifrån, och 9 barnbarn tillsammans. Men efter att varit tillsammans i över 25 år berättade Mias man Niklas sin stora hemlighet. Han ville bli kvinna. Nu den fjärde juli gifter sig paret för andra gången – som Nathalie och Mia, skriver Aftonbladet.

Trots Nathalies stora hemlighet beskrivs äktenskapet av båda som ett lyckligt sådant.

Nathalie har alltid vetat att hon varit annorlunda. När hon var liten brukade hon prova sin mammas klänningar och tänka på hur det skulle vara om hon var kvinna. Men hon berättar att eftersom hon föddes som pojke fållades hon på en gång in i machorollen.

Under tiden parte var gifta som man och hustru hade Mia ingen aning om att Nathalie kände sig som kvinna. Hon såg honom alltid som väldigt macho.

Men sanningen var den att Nathalie levde ett dubbelliv. I bilen på väg till jobbet brukade hon byta om till klänning.
– För mig var det en enorm frihetskänsla. Jag bytte kläder flera gånger på väg till och från jobbet och ibland stannade jag någonstans för att ta på mig ett par pumps och gå fem varv runt bilen, säger Nathalie till Aftonbladet.

För tre år sedan blev det för mycket, Nathalie orkade inte mer och sa att hon hade träffat en annan och ville skiljas. Hon ville skydda Mia och familjen och bara flytta därifrån.

Men Mia gav inte upp och till slut erkände Nathalie att hon tyckte om att gå i kvinnokläder och att hon ville bli kvinna.
– För mig var det jobbigt i början, jag är ju inte lesbisk och jag hade ju gift mig med en man. Men till slut kom jag fram till att det är personen jag älskar, och då blev det lättare för mig att hantera situationen, säger Mia till tidningen

Nathalie har nu ätit hormoner i två år och i april i år gjorde hon den slutgiltiga könskorrigeringen. Hon mår mycket bättre och känner sig mer lugn med tillvaron. Men fortfarande är det mycket juridiskt krångel som återstår. Hon måste exempelvis adoptera sina egna barn och hennes mamma måste adoptera henne för att inte förlora arvsrätten.

Nu har Mia och Nathalie bestämt sig för att gifta om sig.
– Att vi varit gifta i nästan 30 år hjälper inte nu när Niklas inte finns mer. Därför gifter vi om oss, som Mia och Nathalie, på dagen 29 år efter att Niklas och Mia gifte sig, säger Nathalie till Aftonbladet.

Heja Nathalie och Mia! Jag önskar er all lycka till i framtiden!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna