Inflytelserika män håller handen öppet – för att stötta gayparet som misshandlades

I söndags attackerades ett homosexuellt par av sex till åtta män som såg dem hålla hand på gatan i Nederländska Arnhem. Den ena mannen – Ronnie, fick fyra tänder utslagna, och hans parter fick svåra skador i bröstet, ryggen och på benen. 

Den brutala attacken fick stor uppmärksamhet i media, och nu visar män över hela Nederländerna sitt stöd för paret genom att öppet hålla hand på gatorna, bland annat två ledande politiker som fångats på bild. 

Paret Jasper Vernes-Sewratan and Ronnie Sewratan-Vernes blev brutalt nedslagna av sex till åtta män för att de höll hand på gatan i Nederländerna. Trots att Nederländerna var det första land att legalisera äktenskap mellan lika kön redan 2001 så var attacken ett agerande från homofober. 

För att stötta det homosexuella paret och visa vilket land Nederländerna vill vara har landets invånare börjat sprida bilder på män som håller handen, både homosexuella och heterosexuella. 

Mest uppmärksamhet har en bild på politikerna Alexander Pechtold, partiledare för liberal D66, och hans partikollega Wouter Koolmees fått. 
– I Nederländerna är det ganska normalt att uttrycka vem man är, säger Alexander Pechtold till brittiska Attitude

Twitter/@LouisewiesvdLaan

Söker man på hashtaggen #allemannenhandinhand får man en lång rad av bilder på män som håller händerna för att visa att homofoberna aldrig kommer att vinna. 

 

Boksen met de oude strijder #allemannenhandinhand #stopgeweldtegenhomos

Ett inlägg delat av Koen Weijland (@koenweijland) Apr 3, 2017 kl. 1:27 PDT

Det är det här medmänsklighet handlar om. 

Ingen förtjänar att misshandlas eller bli illa behandlad på grund av sexuell läggning. Tillsammans är vi starka och att politiker och andra enas är ett stort steg mot att forma det samhälle vi vill leva i. Dela gärna om du tycker att alla har rätt att uttrycka vem de vill vara.