Ingen vill anställa flickan med Downs syndrom – då tar hon saken i egna händer och startar eget

Collette Divitto, som föddes med Downs syndrom, har alltid älskat att baka.

När hon var 22 år började hon söka jobb som konditor i Boston.

Men hon fick nobben av samtliga – då öppnade hon sitt eget konditori.

 

Collette
Facebook

Collette Divotto har bakat ända sedan hon var liten – på släktmiddagar, högtider och fester. När hon blev äldre var hon övertygad om att det var konditor som hon skulle jobba som. Men Colette, som föddes med Downs syndrom, blev nobbad av varenda konditori i Boston.
– Många som intervjuade mig sa att jag var väldigt bra, men att jag inte passa in hos dem. Det var väldigt sårande att få nobben hela tiden, sa hon enligt CBS News.

Facebook

Collette började fundera på om hon blev nobbad på grund av att hon har Downs syndrom. Men hon bestämde sig för att inte låta alla avslag förstöra hennes dröm. Med hjälp från hennes mamma och syster startade hon ett eget konditori. Namnet blev kort och gott Collettey’s.

Kort efter premiären fick hon en jätteorder från en lokal matvarukedja i Boston och i december samma år hade hon 10 000 ordrar att ta hand om. Succén var ett faktum!
– Den största framgången är hur snabbt företaget växt, vilket betyder att jag kan börja anställa folk, både med och utan funktionsnedsättning.

Facebook

För det är inte lätt för människor med funktionsnedsättning att hitta jobb. Enligt amerikanska Bureau of Labor Statistic är arbetslösheten bland de med funktionsnedsättning dubbelt så hög som de utan. Men Collette har visat att det går att driva ett framgångsrikt företag trots allmänhetens fördomar.

Hennes mamma, Rosemary Alfredo är så klart oerhört stolt över sin dotter.
– Jag har aldrig sett på henne som att hon har begränsningar. Vi har alla saker vi är bra på och saker vi är dåliga på. Man kan kalla det funktionshinder, men vi har alla våra styrkor och svagheter. Vi fokuserar inte på det.

Det är tyvärr sant att det finns svårigheter för människor med funktionshinder att hitta jobb. Men Collette har visat alla att talang och hårt arbete lönar sig. En stor eloge till henne!

DELA inlägget på Facebook för att hylla Collettes fantastiska arbete!