Jessica Almenäs ryter till mot näthatarna: ”Jag äger min egen kropp”.

TV4-profilen Jessica Almenäs publicerade en bild på sin Instagram under gårdagen. Den var tagen efter ett löppass och Almenäs kände sig glad och pigg. Men efter att kommentarerna uteslutande handlat om hennes vikt blev hon förbannad – och kände att nu får det vara nog. Nu hyllas hennes starka svar till näthatarna av tusentals människor.

Det var den här bilden, tagen efter ett träningspass, som möttes av kommentarer kring Jessicas vikt. Hon kallades för en dålig förebild och hennes kropp ifrågasattes. Det fick TV4-profilen att reagera med ett blogginlägg.

Hon skriver bland annat: ”Många av kommentarerna handlade dock inte om löpning eller träning eller mina fina färgglada träningskläder, utan om min kropp. Att jag skulle vara för smal och att jag är en dålig förebild för unga tjejer som har mage att visa upp min smala kropp på det där sättet. Och det är inte första gången folk tror sig ha rätten att respektlöst kritisera min kropp. Jag är riktigt trött på det! Det är rena rama tramset att jag skulle vara för mager.”

På Instagram publicerade sedan tvåbarnsmamman Almenäs en bikinibild där hon också röt ifrån mot kroppshetsen. Inlägget fick tusentals människor att sluta upp bakom TV4-profilen.

”Jag tycker att Du är en stark sund och inspirerande kvinna med humor och kraft som tar sig igenom tuffa perioder och vågar anta nya utmaningar, det kallar jag förebild!”, var en av många kommentarer som stöttade TV4-profilen.

Nu sluter vi upp bakom Jessica Almenäs och ryter ifrån mot näthatarna och kroppshetsen.