Jockiboi och Nemo startar en stiftelse för att hjälpa unga utsatta kvinnor att ta sig vidare i livet.

Systrarna Danielle och Josefine Siljebäck attackerades nyligen brutalt av en man som både slog och bet dem allvarligt. Youtube-stjärnan Joakim ”Jockiboi” Berg känner tjejerna och är barndomsvän med den 28-årige man som gav sig på dem. Han blev oerhört berörd av händelsen och startade en insamling för att få ihop pengar till en nystart för systrarna. Nu tar han ytterligare ett steg. Tillsammans med medieprofilen Nemo Hedén startar han en stiftelse för att hjälpa fler unga kvinnor som har blivit utsatta för traumatiska upplevelser.  

Det var onsdagen den 25 maj som en man i Östergötland gick till brutalt anfall mot de två unga systrarna. En av dem fick ena kinden sönderbiten, den andra fick käkbenet krossat.

13346740_887424138034574_4874196928653611003_n


Bildkälla: Facebook

Joakim Berg blev extra berörd eftersom han kände alla inblandade, så han startade en insamling åt tjejerna. På mindre än ett dygn fick han ihop 20 000 kronor, skriver Aftonbladet på nätet.

Men han stannar inte där. Nu startar han och Nemo Hedén, som har podden ”Nemo möter”, stiftelsen ”En andra chans”. Syftet är att hjälpa unga kvinnor som har varit med om traumatiska händelser, som psykiskt, fysiskt eller sexuellt våld. De vill vill hjälpa dem att ta sig vidare i livet.

– Det kan vara genom terapi, en dator, vad som helst som kan få den människan att komma ur sin traumatiska upplevelse, så försöker vi lösa det, säger Nemo Hedén till Aftonbladet.se.

Han offentliggjorde planerna på stiftelsen på Facebook i måndags. Inlägget har gillats av 1 400 personer.

”Mäns våld mot kvinnor omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Det förekommer i alla samhällsklasser och i alla åldersgrupper. Det är inte några särskilda kvinnor som drabbas och det går inte att i förväg se vilka män som är förövare. Våldet kan utövas av en närstående till kvinnan men också av bekanta eller okända män”
, skriver han.

13339620_1029363843796678_4097370240998525750_n


Bildkälla: Facebook

En gång var tredje månad kommer också duon göra en extra insats för en person vars historia har berört dem extra mycket.

– Jag tror att det är viktigt att markera att vi alla måste ta ansvar, framför allt vi män, säger Nemo Hedén till Aftonbladet.se.

Han berättar att hans och Joakim Bergs initiativ har fått en enorm respons. De får pengar och många mejl från tjejer som vill berätta sina historier.

”Projektet ”En andra chans” har bara börjat. Många fler utsatta tjejer behöver hjälp där ute”, skriver Nemo på Facebook.

Dela gärna detta vidare för att fler ska få höra om det här initiativet!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna