Klart: Här är kommunen som inför tiggeriförbud
Tiggeriförbud

Klart: Här är kommunen som inför tiggeriförbud

Den senaste kommunen att hoppa på ett införande av tiggeriförbud är Kungsbacka. Beslutet blev klart i onsdags när kommunfullmäktige hade sammanträde.

– Om de bara utrustar sig med ett musikinstrument så kan de fortfarande samla in pengar, säger Fredrik Hansson (C).

Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i Kungsbacka kommun vill alla se ett tiggeriförbud i staden, och lyckades få igenom beslutet i Kommunstyrelsen. När förslaget sedan gick upp i Kommunfullmäktige fick det majoritet med 33 ja mot 26 nej.

– Vi ser också att det drar med sig andra saker och tror inte att vi hjälper folk genom att tillåta det, sa Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M), som är nöjd med beslutet.

När införs tiggeriförbudet?

Enligt Göteborgs-Posten har förslaget om tiggeriförbud i Kungsbacka varit en kontroversiell fråga som upprört många, i synnerhet kristna. Vissa menar att Kristdemokraterna gått emot sin ideologi.

– Det är hårresande att ett parti som tagit sitt namn från kristendomen går emot Jesus, sa den kristna debattören och läraren Andreas Magnusson till Kungsbacka-Posten tidigare.

Tiggeriförbud
Foto: TT

Det kommer fortfarande att vara tillåtet att vara gatumusikant om man har sökt tillstånd. Men att bara be om pengar kommer alltså att vara förbjudet i Kungsbacka från och med 1 april 2020. Det rapporterar GP.

Vad tycker du om tiggeriförbud? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet, men kom ihåg att hålla god ton.