Klockrena filmen visar dig hur det känns att bli mobbad.

Varje dag går tusentals barn till skolan med en stor klump i magen. Mobbning kan se ut på många olika sätt. Allt ifrån fysiskt våld till att klasskamraterna suckar eller fnissar så fort man säger något. En nyare form av mobbning är den som sprids via nätet och sociala medier. Den kan man känna sig väldigt maktlös inför, eftersom bilder och påståenden kan cirkulera runt länge och nå många.

Enligt en studie av Skolverket är ungefär 6-7 procent av eleverna i åk 4-9 utsatta för mobbning. För de flesta är situationen förbättrad inom ett halvår. Men 1,5 procent av eleverna är utsatta för mobbning under ett år eller längre.

Om man själv aldrig har blivit mobbad kan det vara svårt att föreställa sig hur det känns. För att visa hur det kan gå till producerade UR en film där du som betraktare är den som blir mobbad.

I filmen här nedan kan du se hur verkligheten kan se ut för alla de barn som dagligen utsätts för mobbning och kränkningar i skolan. Filmen är en 360-video så du kan kan se dig omkring i rummet med hjälp av musen.

Inga barn ska behöva utsättas för det här! Dela gärna den här filmen till dina vänner, kanske kan det få fler att prata om hur vi kan stoppa mobbning i skolorna.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna