Kungen fixar lyxiga våningar i innerstan – till kändisar och vänner

Alla som någon gång letat bostad i Stockholm vet hur svårt det är, särskilt i innerstaden. Om du inte stått i kö sedan barnsben eller har en tjock plånbok får du vara beredd på att det blir svårt, om du inte känner kungen. 

Om kungen har ett gott öga till dig så kanske du slipper stå i Stockholms bostadsköer. Han har nämligen fixat lyxlägenheter till flera kändisar, det avslöjar Tidskriften Scoop som publicerat en lista med namn på personer som kungen hjälpt. 

Totalt har kungen rätt att bestämma över 350 lägenheter i Stockholmsområdet som ägs av svenska folket. Det handlar bland annat om exklusiva våningar i Gamla stan, på Drottningholm och på Strandvägen. 

120 av bostäderna som kungen får bestämma över ligger på Djurgården och förvaltas av Kungliga Djurgårdens förvaltning, KDF. Vilka som bor där och vad de får betala är hemligt. De 227 bostäder på listan som inte ligger på Djurgården förvaltas av Statens fastighetsverk, men det är kung Carl Gustaf som bestämmer vilka som får bo där, det skriver Aftonbladet

Enligt Scoops lista är anställda inom hovet och kändisar som bor i våningarna, bland annat entreprenören Michael Storåkers och operasångerskan Kjerstin Dellert.

Dela gärna om du också skulle vilja kringgå bostadskön.