Läraren klär sig likadant varje dag för att stoppa mobbning.

Det flesta av oss vet nog att mobbning kan skada en människa för livet. Enligt Friends är 60 000 barn är utsatta för mobbning i Sverige, en siffra som för mig är fullständigt oacceptabel. 

Och än mer tragiskt är att nedsättande kommentarer, utfrysningar och kränkningar även förekommer på arbetsplatser, hos vuxna. Vi har helt enkelt förtvivlat svårt att komma till bukt med problemen. 

Ibland är det lätt att bli negativ och uppgiven när man tänker på detta och kanske är det därför som jag tycker det är extra viktigt att lyfta fram alla goda exempel vi kan hitta. 

Just denna historia är hämtad från Mohonasen High School i USA, där 39-åriga läraren Faith Perry arbetar. 

I skolan bär hon alltid samma klädsel: En blommig blus, svarta byxor och svarta gymnastikskor. 

Anledningen? 

Jo, en dag i klassrummet upptäckte Faith att en av hennes elever trakasserades för att hon bar samma kläder, två dagar i rad. Eleven hånades, som om att bära samma kläder flera dagar i rad vore något förbjudet och fel.

WNYT NewsChannel 13

Faith ingrepp direkt och förklarade för sina elever att det inte fanns några rätt eller fel när det gäller klädval. För att stötta tjejen som blev mobbad berättade hon att hon skulle bära samma kläder i två veckor. 

Eleverna skrattade. De trodde inte på sin lärare. Då förklarade Faith bestämt att hon minsann tänkte bära samma kläder ett helt år.

Och Faith höll sitt löfte. Hon tvättar visserligen sin outfit ofta, men ser till att plaggen alltid hinner torka över natten. 

WNYT NewsChannel 13

Det härliga med detta initativ var att det anammades av många elever på skolan. 

Och läraren planerar på att göra samma sak inför varje år, bara det att hon väljer en ny outfit. Hon säger att hon inte tänker sluta innan hon fått ett stopp på mobbningen i skolan.

”Det är viktigt att vara en professionell lärare, eftersom det är mitt jobb, men det är ännu viktigare hur jag gör mitt jobb, inte vad jag har på mig”, säger Faith Perry.

Nu ser vi till att hylla den här läraren för hennes fina initativ för att stoppa mobbning. Tillsammans kan vi göra skillnad.