Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

London förbjuder reklam med ohälsosamma kroppsideal.

Nästa månad förbjud reklam som visar orealistiska och ohälsosamma kroppsideal i Londons tunnelbana och på andra offentliga platser. Detta efter att stadens borgmästare Sadiq Khan fått nog. – Det är hög tid att det här får ett slut, säger han till BBC.

Det är den här bilden, som gjorde reklam för bantningspiller, som var inledningen på det beslut som nu tagits av Londons borgmästare; att från och med nästa månad förbjuds reklambilder som visar upp ohälsosamma och orealistiska kroppsideal. Reklamen nedanför har under ett års tid debatterats flitigt och fick hundratals anmälningar till Storbritanniens reklamobudsman. Det skriver BBC.

Nu har dock borgmästare Sadiq Khan bestämt sig för att reklam som lyfter fram ”ohälsosamma eller orealistiska” kroppsideal ska förbjudas.
– Som far till två tonårsdöttrar är jag oerhört bekymrad över den här typen av reklam som förnedrar människor, särskilt kvinnor, och får dem att skämmas över sina kroppar. Det är hög tid att det här får ett slut, säger han till BBC.

Staden ska inte censurera reklam utan tillsammans med reklambranschen jobba för att reklam på offentliga platser inte ska använda sig av bilder som är skadliga för unga personers mentala hälsa och självbild.

Beslutet har hyllats stort i sociala medier och vi kan bara hålla med. Två tummar upp!