Männen hånade Julies bikinikropp. Nu hyllas hennes lysande svar av tusentals.

Männen hånade Julies bikinikropp. Nu hyllas hennes lysande svar av tusentals.

När Julie Ransby låg och solade i sin bikini i danska Esbjerg hörde hon plötsligt hur två killar alldeles bredvid henne tog sig friheten att kommentera hennes utseende och hennes val att bära bikini. Och deras kommentarer var sannerligen inte vänliga, tvärtom menade dem att någon som ”såg ut som henne” inte borde bära bikini. Chockad av det hon hörde ville Julie svara killarna något men de hade dessvärre redan hunnit iväg när hon skulle svara. Därför bestämde hon sig att skriva ett öppet brev på Facebook där hon dels vill säga ett och annat till de fräcka killarna men också lyfta en fråga som är nog så viktig: vi har alla rätt att se ut exakt hur vi vill och att klä oss precis som vi vill. Hennes inlägg har fått enormt genomslag och har i skrivande stund gillats av över 75 000 personer och delats vidare över 15 000 gånger och det är inte svårt att förstå varför. Det hon skriver är verkligen helt klockrent. Läs själv här under:

Jag har en historia att berätta, den är lång, men jag hoppas att ni vill läsa den. Jag är förbannad. Jag är i chock. Jag är galen.

Jag ligger ute och solar i bikini med musik i öronen. Av någon anledning slutar mitt Spotify att fungera och därför kan jag höra samtalet mellan två unga män vid min sida. De verkar inte förstå att jag kan höra dem när de säger: ”Jag förstår inte hur man få för sig att ta på en bikini när man ser ut som henne.” ”Nej, det är fan inte läckert.” De skrattar och går, och jag hinner inte besvara dem. Så nu skriver jag här i hopp om att det här når fram till de berörda killarna.

Nu ska ni lyssna, vänner. Kvinnor har höfter, bröst, lår och armar, oavsett om de inte väger 60 kilo. Det är bara mer av det. Det är fullständigt normalt och helt naturligt att ta på en bikini när det är 26 grader ute. Det är skrämmande att vissa män (och kvinnor) har en så förvrängd syn på när en kvinna kan ta på sig en bikini, och när hon inte kan. En bikinikropp är, av någon anledning, något man bara har om man är tränad och smal.

Men nu ska jag berätta en sak. Om jag vill ta på mig en bikini och flasha mina stora lår, mina mormorsarmar och min muffinsmage, så ska inte ni eller någon annan säga att jag inte kan. Om jag vill dansa ner för Kongensgade med dalrande bröst och skinkor i takt till Justin Timberlake så gör jag det!

En bikinikropp är en kropp med en bikini på, oavsett storlek, form och fettprocent. Bara för att jag inte är size 0 (och aldrig kommer vara), har jag inte mindre rätt att ligga och sola i bikini. Det är helt okej att man inte tänder på alla, men att säga att man inte kan ha bikini om man inte ser ut som Jessica Alba är fan att ta det för långt. Så, bara för att provocera så får ni här en bikinibild på mig.

Om du också tycker att hennes svar är helt lysande får du mer än gärna klicka på DELA här under så att fler får chansen att läsa hennes öppna brev!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna