Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Maggios statement under Allsången: Viftade med regnbågsflagga för att hylla pride.

I veckan pågår Stockholm Pride för fullt, en festival med syfte att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner.

Prideveckan uppmärksammas på många olika håll och kanter – och en som har valt att göra ett statement är Veronica Maggio. När artisten gästade tisdagens ”Allsång på Skansen” såg hon till att få en regnbågsflagga uppkastad på scenen – som hon sedan viftade glatt med samtidigt som hon sjöng.  

Den som tittade på tisdagens ”Allsång på Skansen” kunde se att en flagga i regnbågens färger kastades upp till Veronica Maggio när hon uppträdde.

I en intervju med Aftonbladet berättar artisten att initiativet var hennes eget. Maggio hade sett en kille stå med flaggan och därför bett honom att kasta upp den när hon sjöng.

– Det var ett pridestatement. Det är klart! Det är ju pride, säger Veronica Maggio till Aftonbladet.

Programledaren Sanna Nielsen uppmärksammade också Prideveckan, med låten ”I’m Coming Out” av Diana Ross. Även hon tycker det är bra att prideveckan finns för att alla ska kunna känna sig välkomna.

– Så länge vi har människor som inte får visa sin kärlek öppet så kommer pride alltid att vara viktigt, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

 

Bildkälla: SVT