Magnus och sonen var 10 m från döden i Bryssel. Nu berörs tusentals svenskar av hans viktiga budskap.

Tisdagen den 22 mars kommer förevigt vara ett datum förknippat med terror. Ännu är det oklart hur många som mist sitt liv på grund av bomberna på Zaventem flygplats i Bryssel, Belgien, men en av personerna som drabbades av det fruktansvärda attentatet var svensken Magnus Andersson Frånlund. Han var på flygplatsen tillsammans med sin son och överlevde. Omtumlad, rädd och utom fara skrev han blott två timmar efter händelsen ett inlägg på Facebook. Nu delas hans känslosamma inlägg av tiotusentals svenskar.

”Hamnade mitt i bomben på Zaventem flygplats för två timmar sedan. Kläder och bagage nedsmetade med blod och splitter. Tio meter till och jag hade inte kunna skriva detta inlägg. Istället sitter vi nu i trygghet i köket, hemma hos en underbar Belgisk familj med sonen omplåstrad, kreativt lekande med lego som bara barn kan. Samtidigt ställer han frågor om hur och varför en bomb kunde sprängas, vem som gjorde det och om terroristen överlevde.”

4m

”Själv har jag bara diverse splitterskador på kroppen och är sydd i arm och ben. Men jag såg och kände den totala förödelsen och de lämlästade människorna på bombplatsen.”

2m

”Mina tankar går framförallt till alla de människor som dagligen upplever rädslan av bomber och krig. Som flyr likt vi gjorde från flygplatsen, men som väljer att göra det från sina hem och sitt hemland.”

3m

”Mina tankar går även till alla er som vägrar öppna era hjärtan för de som flyr från krig o bomber. Ni som tycker att bomboffer gott kan stanna där bomberna smäller. Att vi skall stänga våra gränser och undvika att hjälpa de som söker skydd. Jag träffar er dagligen, även i min bekantskapskrets och er självupptagna egoism får mig att må illa. Det är bara synd att det krävdes ett terroristdåd till för att jag skulle våga säga det.”

1m

Hamnade mitt i bomben på Zaventem flygplats för två timmar sedan. Kläder och bagage nedsmetade med blod och splitter….

Publicerat av Magnus Andersson Frånlund den 22 mars 2016