Mamman beställer tårta från lyxcafé – när hon ser resultatet får hon en chock

Livet är fullt av överraskningsmoment, men när man beställer en tårta med en förbestämd text räknar man nog inte med att bli så förvånad. När trebarnsmamman Lisa fick höra att en funktionshindrad person dekorerat födelsedagstårtan delade hon med sig av berättelsen på Facebook, där den delats över 90 000 gånger. 

Lisa Aldrich, en trebarnsmamma från Michigan, USA, behövde en tårta inför en kommande födelsedag. När hon såg en annons föreställande fina tårtor från det lokala bageriet bestämde hon sig för att slå till. Lisa beställde en tårta med texten ”Happy Birthday Mandy”, men när hon gick till bageriet för att hämta tårtan blev hon minst sagt överraskad, då den inte alls var lik den i annonsen.

Bokstäverna på tårtan var snirkliga och ojämna med stora mellanrum. Lisa skrattade lite lätt i förvåning, men tackade och betalade. 
– Jag skrattade lite nervöst och var påväg ut, det gjorde mig faktiskt inget att tårtan inte var fin, jag tänkte att folk skulle tycka att det var roligt, skriver Lisa på sin Facebooksida

Facebook / Lisa Saber Aldrich

Övrig kassapersonal på konditoriet tog det dock inte lika lättsamt som Lisa gjorde. De kallade in chefen och fler i personalen för att titta på tårtan, och erbjöd henne en ny. Lisa kunde inte förstå vad det handlade om förrän en i personalen la handen på hennes axel och berättade att tjejen som dekorerat tårtan har autism. 
– Tack för att du gav henne ett leende och tackade henne. Även om det inte är meningen att hon ska skriva på tårtorna så gjorde du hennes dag, sa kassörskan enligt sajten Littlethings.

Lisa blev väldigt berörd av händelsen, och skrev därför om det hela på Facebook. Efter bara några dagar hade berättelsen delats över 90 000 gånger, och kommentarerna om Lisas godhet haglade in. Lisa menar dock att hon inte gjort något speciellt, utan uppmanar bara allmänheten att vara snälla mot varandra, oavsett hur man ser ut eller hur man är. 

Den här varma berättelsen fick mig att le, dela gärna om du känner likadant.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna