Mamman får en stroke och överges av maken – hittar kärleken igen i mannen som hjälper henne gå

Fyrbarnsmamman drabbades av en stroke – och läkarna förklarade att hon var förlamad från midjan och nedåt. 

Då lämnades 37-åriga Riona Kelly ensam på sjukhussängen av sin dåvarande make. 

Bara fem dagar efter att hon lagts in på avdelningen begärde han ut skilsmässa efter 14 års äktenskap. 

Men nu har hon kommit på fötter igen – både fysiskt och emotionellt, skriver Daily Mail

Det här är Riona Kelly. Hon var gift med sin make i 14 år innan hon drabbades av en stroke. 

© Instagram

Fembarnsmamman kördes till sjukhus i Halifax, Storbritannien, där läkarna förklarade att hon var förlamad. Riona hävdar att hon då blev dumpad av sin make sen 14 år – bara fem dagar efter att hon blev inskriven på avdelningen. Själv hävdar maken att han sa att han ville skiljas dagen innan mamman drabbades av stroken, och att han besökte sjukhuset flera gånger för att ta hand om barnen. 

Då visade kalendern mars 2015. 

Men sen dess har 37-åringen besegrat oddsen – och kan äntligen gå igen. 

Nu kan hon se fram emot ett liv med sin nya kärlek: Det före detta rugby-proffset Keith Mason som hjälpte henne att gå igen. 

Keith och Riona träffades i samband med hennes rehabilitering. Keith arbetar som personlig tränare och skulle hjälpa Riona att träna efter hennes sjukhusvistelse. 

Efter en intensiv kamp lyckades fyrbarnsmamman efter bara åtta veckor gå igen. Mycket tack vare träningen med hjälp av Keith. 

Hon har sedan tidigare fyra barn i åldrarna 5-16 år, medan Keith har en dotter på fem år från ett tidigare förhållande. 

Än så länge går Riona bara runt i det närmaste kvarteret – och behöver bara använda sig av sin rullstol när hon åker lite längre sträckor. 

– Efter stroken blev jag tvungen att hantera både förlamningen och det faktum att jag förlorade min partner sen 14 år. När han sa att han ville skiljas lämnades jag helt ensam. 

Läkarna sa åt henne att hon troligtvis skulle behöva rikta in sig på sex månaders rehabilitering. 

– Då kändes det som att det bara var att ge upp. Men jag förstod att jag var tvungen att vara stark för mina barns skull och när jag äntligen tog mina första steg kändes det fantastiskt. 

Hon skrev på sin Facebook-sida och efterlyste en personlig tränare – då föreslog några vänner att hon skulle ta kontakt med Keith. 

Det blev hennes livs drag. De höll kontakten mellan träningstillfällena. Han frågade henne hur hon hade det om dagarna och relationen började bli till någonting mer än bara en rehabilitering för hennes fysik.  

© Instagram

Nu har de varit ett par i elva månader – och enligt Riona tycker också hennes barn om Keith. 

Den där dagen i mars 2015 som förändrade allt är långt borta. Men hon minns ändå ungefär var som hände. Riona drabbades av en stroke från midjan – och plötsligt ramlade hon bara ihop vid några trappor. Femåriga sonen Logan ringde efter hjälp och under sjukhusperioden hade hon även stöd av nära vännen Sarah. 

– När jag ser tillbaka på det så var jag olycklig i äktenskapet. Men vi hade byggt ett liv ihop och hade skyldigheter gentemot varandra. Det här var när jag behövde min man som mest, säger hon till Daily Mail. 

© Instagram

Efter sex veckor kunde hon fortfarande inte gå och läkarna dömde ut hennes chanser att någonsin kunna gå igen.

När hon väl tog sina första steg utan rullstolen kände hon sig uttittad. Samtidigt kände hon starkt stöd från andra patienter som var i en liknande situation. I början tog det henne 25 minuter att gå 16 steg. 

Men hon var samtidigt fast besluten om att fortsätta för att en dag kunna gå igen – framför allt för sina barns skull, berättar hon. 

© Instagram

Kärlek kan verkligen göra skillnad i livet! Dela om du också blev inspirerad av Rionas starka resa. 

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna