Mamman och dottern överfölls i parken. Det främlingen gjorde då hyllas nu av tusentals på nätet.

Jag blir alltid så glad när jag hör talas om människor som vågar ingripa. En av alla dessa vardagshjältar är en okänd man i Kalmar, som agerade när en småbarnsmamma och hennes lilla dotter blev överfallna förra veckan. Nu vill mamman ha hjälp att hitta honom.

I onsdags eftermiddag lekte Tasha Strandå, 22 år, och hennes snart tvååriga dotter i en park i Kalmar, skriver Kvällsposten på nätet. Då ska plötsligt två män ha försökt locka till sig den lilla flickan med en godispåse.

Bildkälla: Facebook

Tasha Strandå berättar för tidningen att hon blev rädd och trodde att männen ville ta hennes dotter – så hon satte henne i vagnen. Då ska männen ha gett sig på Tasha. En av dem tog tag i hennes jacka och den andra höll fast henne i armarna, berättar hon. Då kom räddningen. När både Tasha och dottern skrek dök en annan man upp.

– Han kom springande och frågade vad fan de höll på med. De två killarna som attackerade mig sprang därifrån direkt, säger Tasha Strandå till Kvällsposten.

Mannen följde sedan mamman och hennes dotter till porten.

Efter händelsen vågar inte Tasha Strandå längre vara ute ensam. Och dottern har sovit oroligt.

Tasha vill nu tacka den okände mannen som räddade henne och hennes lilla flicka. Hon berättar att hon var så chockad efter händelsen att hon glömde bort att visa sin uppskattning. Till Barometern.se säger hon att hon inte kan beskriva hur tacksam hon är.

– Jag skulle vilja få tag på honom, först och främst för att tacka och säga hur mycket jag uppskattade det han gjorde. Det är inte så många som hade vågat lägga sig i, säger hon till Kvällsposten.

I ett inlägg på Facebook efterlyser hon främlingen – samtidigt som hon vill varna andra föräldrar. Inlägget har delats tusentals gånger.

Nu behöver jag eran hjälp här på fb.

DELS vill jag varna alla föräldrar. Idag vid 17.00 skulle jag förbi sjukhuset å lä…

Posted by Tasha Strandå on Wednesday, January 13, 2016

Vilken tur att mannen befann sig i parken och hann ingripa. Gilla gärna om du håller med.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna