Mammans protest mot dödsskjutningarna hyllas av tusentals.

Världen har den senaste tiden skakats av den amerikanska polisens dödsskjutningar av afroamerikaner. Med anledning av detta har flera demonstrationer hållits i USA och det var under en av dessa demonstrationer som den här bilden togs, som nu spås kunna bli ikonisk. Vid en demonstration i Baton Rouge i den amerikanska delstaten Louisiana i lördags togs fotot som nu sprids som en löpeld över nätet.

Demonstrationen hölls på samma plats som fembarnspappa Alton Sterling blev ihjälskjuten på förra veckan. Han hade då blivit nedbrottad av två poliser som sedan sköt ihjäl honom.

Nu hade mängder av människor samlats på platsen för att protestera mot polisens dödsskjutningar. I samband med detta tog frilansfotografen Jonathan Bachman, som bevakade demonstrationen på uppdrag av nyhetsbyrån Reuters, den bild som nu kan komma att gå till historien.

Flera demonstranter skrek och ropade på poliserna medan en kvinna stod ensam, helt blickstilla i tystnad och vägrade att vika undan för de framstormande poliserna.

– Jag fotograferade någon som diskuterade med en polis och sedan tittade jag över min axel och såg hur hon stod där och hon hade inte en tanke på att flytta sig. Hon stod bara där och framförde sin ståndpunkt. Jag var bara glad över att lyckas fånga något liknande, säger Jonathan Bachman enligt BuzzFeeed.

Enligt Aftonbladet heter kvinnan Iesha Evans, jobbar som sjuksköterska och är 28 år gammal. Anledningen till att hon deltog i protesten ska vara att hon vill ha en bättre framtid för sin 5-åriga son.

Iesha greps av polisen och fick tillbringa natten i häktet. Det är i skrivande stund oklart om hon kommer att delges misstanke om brott.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna