Mannen tröttnar på kvarterets mobbare – nu hyllas hans briljanta hämnd

I Sverige har vi kommit rätt långt när det gäller allas lika värde och hbtq-frågor. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra, såväl hos oss som i andra länder. 

The Westboro Baptist Church är en församling i USA som har gjort sig kända för sin hatpropaganda mot både homosexeulla, bisexuella, judar, kristna och muslimer – i stort sett alla som inte tycker som de gör. 

Aaron Jackson är en av många personer som fungerar som en motkraft till hatet. Han försöker hjälpa unga hbtq-människor och lyfta frågan kring de tusentals barn som begår självmord eftersom de upplever diskriminering i samhället.

Och som ett led i detta fick han 2013 en minst sagt smart idé – när han hörde att det fanns ett hus som var till salu, mittemot Westboro Baptist Churchs huvudkontor…

När Aaron såg att det fanns ett hus till salu mitt emot kyrkan bestämde han sig för att köpa det och måla om det. Han visste att medlemmarna i kyrkan skulle se huset varje dag – och det var precis det han ville.

Hans organisation köpte huset för 670 000 kronor. Tanken var att göra villan till ”jämställdhetens hus”, en fristad och utbildningsplats. 

Men Aaron ville också måla om huset i regnbågens färger, som en passning till den hatiska kyrkan mittemot. 

Det var svårt att hitta målare till det kontroversiella jobbet, men till slut hörde en gammal militärveteran av sig som ville ställa upp. 

Nu sticker huset sticker ut som en nagel i ögat på kyrkan, men Aaron Jackson säger att han inte målade om huset i syfte att förolämpa någon. Han ville måla det i regnbågsfärgerna – för att visa att kärleken övervinner hat.  

Unga hbtq-personer har generellt sett lägre självkänsla, känner otrygghet och har dålig tillit till andra människor samt har i större utsträckning självmordstankar än andra unga. 25 procent av homo- och bisexuella kvinnor i åldern 16–29 år uppger att de har försökt begå självmord, jämfört med 8 procent av heterosexuella kvinnor i samma ålder.

Så här ska det inte behöva vara! Jag är så glad att det finns sådana som Aron, som står upp mot hatet och visar att alla människor är lika mycket värda – oavsett kön, funktionalitet, etnicitet, religion, ålder, sexuell läggning eller könsidentitet.

Dela gärna artikeln vidare om du håller med.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna