Mario ramlar och kan inte resa sig. Då tar det klassiska tv-spelet en oväntad vändning med ett budskap till oss alla.

När jag var liten var det Super Mario Bros man skulle spela. I princip alla hade detta tv-spel som favorit. Själv hade inte jag eller mina syskon Nintendo, men jag älskade spelet ändå och ville alltid spela när jag kom hem till kompisar. Nu har tre frilansande utvecklare gjort en version av Super Mario Bros som du aldrig sett förut. ”Det är inte 80-talet längre. Gör det åtkomligt för alla. Nu.” skriver de om spelet.  

Super Mario Bros lanserades 1985, och blev snabbt många barn och ungdomars favorit.

Här ser du öppningsscenen i spelet – men med en liten twist. Mario råkar halka och gör illa sig. Därefter hamnar han i rullstol. Hur det går efter det kan du se i videon nedan.

Enligt trion bakom denna alternativa version av spelet finns det en tanke bakom den rörelsehindrade Mario.

– Det finns faktiskt en historia bakom videon. En av oss är faktiskt funktionshindrad och använder en rullstol. Det är varför det här är viktigt för oss, säger Roi Meyshar – som ingår i trion Tachles tillsammans med Liron Atia och Eran Keren – enligt Inquisitr.

Videon lades upp på Facebook i slutet av december och har setts över en halv miljon gånger. Du kan se den i sin helhet nedan.

תכל׳ס נגישות.
סרטון חדש, הפעם בנושא שמאוד קרוב לליבנו.

Posted by ‎תכל’ס‎ on Monday, December 28, 2015

Dela gärna vidare om du tycker att videon har ett bra budskap och du också tycker att det är viktigt att även funktionshindrade personer syns i populärkulturen.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna