Martine hånades och kallades för tjock, men 19-åringens svar till näthatarna får hela nätet att jubla

19-åriga bloggerskan Martine Halvorsen har fått sin beskärda del av det osunda klimatet som ibland råder på sociala medier. Framför allt har hon fått onödiga kommentarer om sin kropp. Vanligtvis ingonerar hon näthatarna, men när hon på en bikinibild direkt fick läsa att hon var tjock så fick hon nog. 19-åringens blogginlägg där hon sätter ned foten mot kroppshetsen hyllas nu av tusentals människor.

“Här om dagen publicerade jag en bild på mig själv i bikini och innan jag visste ordet av det så hade någon kommenterat att jag var tjock. Som oftast brukar jag ignorera sånt, men den här gången fick jag faktiskt lust att svara”, inleder Martine sitt svar till näthatarna.

19-åriga bloggerskan Martine Halvorsen från Oslo, Norge, är van vid att få kommentarer om hennes utseende. Vanligtvis ignorerar hon dem, men den här gången fick hon nog – och bestämde sig för att sätta ner foten mot näthatarna.

– Man undrar ju om killen som skrev det blev lyckligare efteråt? Mår han bättre med sig själv nu när jag fick den kommentaren? Jag tror att svaret är nej, säger Martine till Expressen.

 

Følg meg på snapchat a: martinehalvs

Ett inlägg delat av Martine Halvorsen (@martinehalv) Feb 26, 2016 kl. 7:39 PST

I ett blogginlägg som spridits som löpeld senaste dagarna skriver Martine: “Här om dagen publicerade jag en bild på mig själv i bikini och innan jag visste ordet av det så hade någon kommenterat att jag var tjock. Som oftast brukar jag ignorera sånt, men den här gången fick jag faktiskt lust att svara. Du som kallade mig tjock – jag har aldrig frågat dig vad du tycker om min kropp. Det är inte din uppgift att ha en åsikt om min kropp eller min storlek.”

Hon fortsätter med en tydlig passning till killen som skrev att hon är tjock: ”Jag är helt medveten om att jag inte platsar i den mallen man förväntas passa in i. Men vem gör egentligen det? Gör du? Jag tror att alla har något med sin kropp som de inte är nöjda med, det är så det är att ha en kropp.”

 

For tykk til å trene? www.martinehalvs.blogg.no er oppdatert.

Ett inlägg delat av Martine Halvorsen (@martinehalv) Feb 19, 2017 kl. 3:10 PST

Martines blogginlägg hyllas nu av tusentals, som ser henne som en förebild. 19-åringen tänker aldrig låta näthatarna stoppa henne från att lägga ut bilder på sig själv, och tror att problemet sitter hos näthatarna själva.

– Många är väldigt upptagna av att till exempel kommentera att fetma är osunt, men för min del så är det inte alls det som det handlar om. Varför ska det spela en roll för en själv hur andra ser ut? Det är inget jag eller någon annan har med att göra. Samma sak gäller när i fall någon är jättesmal, säger hon till Expressen.

Nu hjälps vi åt att sprida vidare Martines klockrena budskap. Det är dags att sätta ner foten mot näthatarna – och orimliga kroppsideal. Dela gärna om du håller med!