Mataffär tömde hyllorna på alla utländska varor – för att ta ställning

För att visa sin åsikt gällande invandring tog en stor mataffär i Hamburg bort alla utländska varor under en dag, tillsammans med lappar och budskap.
”Så tom är en hylla utan utlänningar”, var en av texterna som syntes i butiken. 

Mataffären Edeka supermarket i Tyska Hamburg ville visa vad de tycker om främlingsfientlighet, därför plockade de bort alla utländska varor och sålde enbart tyska under en hel dag. Efter rensningen möttes kunderna av avsevärt tomma hyllor, då populära varor som fetaost, grekiska oliver och spanska tomater tagits bort. 

”Den här hyllan är ganska tråkig utan variation” och ”Så tom är en hylla utan utlänningar”, var texter som personalen hade skrivit på lappar intill de tomma hyllorna. 

Syftet med det hela var att visa andra att de står för mångfald och är helt emot rasism. 
– Edeka står för mångfald. Vi producerar själva ett brett utbud av mat i vårt sortiment i de olika regionerna i Tyskland. Men det är tillsammans med produkter från andra länder som vi skapar den unika mångfalden som våra kunder värdesätter, säger en talespersonen från Edeka till brittiska Metro

Agerandet möttes av flera positiva reaktioner, och måmnga som fotade postade det hela på internet där de hyllde handlingen. 

Twitter @_holger

Dela gärna om du tycker att matvaruaffären visade sin poäng på ett bra sätt.