McDonalds känslosamma reklamfilm om homosexualitet sprids nu som en löpeld.

Vid det här laget har vi kommit långt i utveckligen och de allra flesta av oss tycker att alla människor är lika mycket värda, oavsett vilken sexuell läggning de har. Det spelar ingen roll om män gillar män, män gillar kvinnor eller om kvinnor gillar både kvinnor och män – alla har sin fulla rätt att visa sin kärlek till vem de vill. Men en del personer, i både Sverige och världen, ser inte denna självklarhet som en självklarhet. De tycker att det är fel. Därför är det viktigt att vi fortsätter att sända ut budskap om att alla får tycka om och älska precis vem de vill. Här har jätteföretaget McDonalds tagit ställning i Taiwan. Reklamfilmen nedan har berört många och har blivit viral. På Youtube har den setts 1,7 miljoner gånger på bara en vecka och enligt Fortune har flera personer gett sitt stöd för den på sociala medier.        

I klippet sitter en kille på en McDonalds-restaurang med sin pappa. Han ser nervös och orolig ut. På en pappersmugg med kaffe har han skrivit ”jag tycker om killar”, enligt The Daily Buzz.

Bildkälla: Youtube

reklam

Pappan reser sig och går från bordet och sonen ser förtvivlad ut.

Pappan kommer snart tillbaka med en egen kaffe. Pojken tittar ner i bordet. Då tar pappan pennan som ligger mellan dem och skriver några rader ovanför sonens meddelande på muggen.

”Jag accepterar att du gillar killar.”

Ingen säger något. Pappan ler. Sonen ler.

Reklamen är väldigt vacker och går att förstå trots att man inte pratar eller läser mandarin. Men en antigaygrupp i Taiwan har blivit rasande och hotar med att bojkotta McDonalds, skriver The Daily Buzz, medan Fortune rapporterar om religiösa grupper som har blivit upprörda. De flesta i Taiwan är dock för att personer av samma kön ska få gifta sig med varandra. Det är självklart vi också!

Vill du också visa ditt stöd? Dela gärna vidare!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna