Mobbarna kallar Fanny ”cp-unge” – nu sluter MC-knuttarna upp för att stötta henne

19-åriga Fanny Fallesen från Ängelholm har levet med sjukdomen Neurofibromatos hela sitt liv. 

Det har gjort att hennes vänstra ben är extra skört och Fanny har också brutit benet fler gånger än hon kan räkna. 

Ett benbrott kan orsakas av så lite som att hon vänder sig om för snabbt och Fanny sitter ofta i rullstol. Eftersom benet ser lite annorlunda ut har Fanny också fått utstå mobbning under många år. 

Fanny har fått höra att hon är en ”cp-unge” och att hon inte borde ha shorts på sommaren, skriver Expressen

Hon har tidigare valt att berätta öppet om sin sjukdom och om mobbningen som har förföljt henne, en berättelsen har både upprört och engagerat många.

Därför har motorcyklisterna i ”Bikers mot Mobbning” beslutat att anordna en manifestation och kortege för att stötta Fanny. 

Det var i somras som Fanny Fallesen berättade öppet om hur det är att leva med sjukdomen Neurofibromatos och den mobbning som har följt i dess fotspår. 

Hon bröt benet redan som 3-åring och under hela sin uppväxt har hon inte bara fajtats modigt mot sjukdomen, utan även mot klasskamraternas fördomar och elaka kommentarer. 

Instagram/FannyFallesen

Många kunde av någon anledning inte accpetera att Fanny såg lite annorlunda ut. 

Men Fanny Fallesen var fast besluten om att få hatarna på andra tankar. Genom att berätta öppet om sin sjukdom ville hon synliggöra neurofibromatos och öka medvetenheten kring diagnosen. 

Instagram/FannyFallesen

Hon hoppas också att hennes berättelse kan få mobbarna att tänka efter. 

– De säger att jag borde stanna inne och inte visa mig ute med det fula benet. Att jag äcklar dem, och inte borde gå i shorts eller visa mig på stranden, sa Fanny Fallesen till Kvällsposten då. 

Facebook/Fanny Fallesen

Många berördes av Fannys berättelse. Bland annat läste Marie och Ulrik Brynbo från Klippan om 19-åringens öde. 

Marie och Ulrik Brynbo är med i organisationen Bikers mot Mobbning och beslutade sig för att ta kontakt med familjen Fallesen, för att fråga om de kunde hjälpa till på något sätt. 

– Jag kände direkt att det här var något viktigt, något som vi i föreningen borde göra en insats för, säger Marie Brynbo till Lokaltidningen Bjuv

Så den 10 september kommer det gå en kortege med motorcyklar från Erikslund och in till Ängelholm, där Fanny Fallesen kommer åka i täten bakom Ulrik Brynbo, på hans Yamaha Midnight Star.

Facebook/BikersMotMobbning

Alla pengar som samlas in under dagen kommer gå oavkortat till NF-förbundet, som jobbar med att förbättra vilkoren för personer som lever med Neurofibromatos.

Runt 50 stycken bikers väntas sluta upp under lördagen. 

– Vi ställer oss bakom den här tjejen, hon ska känna att det finns folk som stöttar henne, säger Ulrik Brynbo till Expressen. 

Facebook/BikersMotMobbning

Dela gärna vidare detta på Facebook om du tycker att Bikers mot Mobbning gör ett jättebra arbete och om du också vill stötta Fanny. 

Mobbning är ALDRIG okej, oavsett form!