De kallade svenska modellen ”äcklig” – hennes klockrena svar tystar alla

Adidas är en av världens största sportvarumärken, och i sin senaste kampanj för klassiska skon Adidas Originals Superstar så valde de svenska Arvida Byström som modell. Men istället för att hyllas för reklamen så regnade det elaka kommentar och smutskastning över modellen, som hanterade det hela klockrent.

”Det där är ingen tjej, det är en apa. Kom igen, ta bort den här skiten”, var bara en av de många elaka kommentarerna under Adidas nya reklamfilm för klassiska skon. ”Hemskt! Bränn den i elden. Raka dina ben bitch, eller använd byxor!”, skrev en annan.

En detalj som upprör

Anledningen är dessa bilder. Kan du se vad de reagerat på?

 

Går emot normen

En av många anledningar till att modejätten Adidas valde svenska Arvida som modell är för att hon är en feminist som vågar trotsa normen och gå sin egen väg. Hon uttrycker sig själv som hon vill och är därmed en förebild när det kommer till könsroller. Det tittarna störde sig på? att hon inte rakat benen. Håret provocerade publiken så mycket att de drev dem till att kalla henne apa, äcklig, och pojkig.

 

Svar på tal

Men Arvida Byström var stark och tog det hela med ro och väljer att svara med kärlek, i sann Michelle Obama-anda. Eftersom att det var avsiktligt att inte raka benen.

”Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att inte ha alla dessa privilegier och försöka existera i världen. Jag skickar kärlek och försöker och försöker att minnas och förstå att alla delar inte samma erfarenheter och kan därför inte vara samma person”, skriver hon på sin Instagram.

 

 

Tjejer som Arvida är sanna förebilder i och med att det vågar visa att det är okej att vara annorlunda och inte göra som alla andra. Dela gärna för att hylla tjejer som henne.