När en hemlös man bad om pengar på ett kafé fick han i stället jobb. Nu hyllas ägaren av tiotusentals.

Den hemlöse mannen Marcus gick in på ett kafé i Minneapolis i Minnesota, USA, för att be om pengar. Men han fick mycket mer än han bad om: ett jobb. ”Jag frågade honom, varför har du inte ett jobb? Du vet att jag inte har fått något gratis, va?” skriver Cesia Abigail, kaféets ägare, på Facebook. Nu har hennes inlägg gillats 153 000 gånger och delats vidare över 45 000 gånger.

Så här skriver Cesi Abi på Facebook:

”Han kom in på kaféet och frågade efter lite pengar. Jag tittade på honom och frågade ”varför har inte du ett jobb, du vet väl att ingenting har getts till mig gratis?”. Han svarade ”jag har begått en hel del brott och ingen vill anställa mig på grund av det, så nu var jag tvungen att vända mig till gatan för att få tag på pengar på det enda sätt jag känner till, genom att stjäla eller be om pengar”.

Jag hade ont om personal den dagen. Så jag frågade honom ”vill du jobba?” Jag har ett jobb till dig!” Hans ögon spärrades upp och hans leende gjorde min dag. Han sa att han gör vad som helst för lite mat. Så nu har han varit i tid till sitt tvåtimmarsskift i två veckor. Han hjälper till med soporna, disken med mera. Och gissa vad han gjorde när jag betalade honom? Han köpte mat från min restaurang (HAN VILLE BETALA) för att det fick honom att känna sig bra!”

Hon kommer också med en uppmaning:

”Gör något trevligt mot någon i dag och döm dem inte för att de frågar efter pengar för vi känner inte till deras situation… En del förtjänar en andra chans. Gud har välsignat mig så varför kan inte jag välsigna andra? Det här är vad som borde ta över internet, att vi vill ha förändring?”

Enligt CBS News har Marcus levt som hemlös sedan han var 16 år. Det kan ta ett tag för honom att helt vända livet, men han har hjälp från Abi som bland annat hjälper honom att lägga undan lite av sin lön för att lära sig spara pengar. Och han är själv godhjärtad. När han fick en smörgås efter sin första dag på jobbet delade han den på mitten, slog in ena halvan i folie och gav till en hemlös kvinna på gatan, skriver CBS News.

Här kan du läsa Cesa Abis inlägg i sin helhet. Dela gärna vidare för att visa att du också tycker att alla är värda en andra chans, och att vi inte ska döma folk utan att ha hört deras historia.

He came in to the cafe one day asking me for some $$. I looked at him and asked him ”why don’t you have a job, you know…

Posted by Cesi Abi on Friday, March 25, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna