Nu får kvinnor separat avdelning på flyg – skyddas från tafsare

Att oroa sig över att bli antastad bara för att man är kvinna låter absurt, men tyvärr är det verklighet för många. Nu inför flygbolaget Air India en separat avdelning för kvinnor för att undvika oro, detta efter att en man antastat en kvinnlig resenär medan hon sov.

Det var för cirka en månad sedan som det uppdagades att en man tafsat på en kvinna medan hon sov på ett flygplan mellan Bombay och New York. Mannen greps av polis, men flygbolaget Air India tog händelsen på stort allvar och beslutade sig därför för att vidta åtgärder.

Från och med nästa vecka kommer flygbolaget att hålla en rad med sex säten reserverade för kvinnor som reser ensamma. 
– Vi vill göra resan behagligare för våra kvinnliga kunder, säger flygbolagets talesman Meenakshi Malik till CN Traveler.

Air India är dock inte de enda som tar ställning för utsatta kvinnor. På många indiska tåg och och bussar finns hela sektioner som är reserverade för kvinnor. 

Flygbolagets beslut grundar sig i att skapa en trygg tillvaro för sina kvinnliga resenärer, att det är nödvändigt är dock ett sorgligt faktum. Dela gärna för att öka uppmärksamheten kring ämnet.