Nu gratulerar vi Erik och Kalle som efter historiskt beslut ska få adoptera

Erik och Kalle Norwald har fått ett historiskt besked: De blir det första samkönade paret i Sverige som nu kan adoptera i ett annat land än Sverige.

– Vi reagerade som många andra och blev jätteglada, nervösa och rädda, säger Kalle till GP.

Erik och Kalle har länge velat bli föräldrar och alltid sett adoption som det bästa alternativet. Men problemet är det alltid varit nästintill omöjligt – fram tills nu. Kalle och Erik har nämligen fått besked om att de är godkända som föräldrar. Ett historiskt besked. Det skriver GP.

– Vi hade hört talas om ett gaypar från Danmark som hade lyckats få igenom en internationell adoption från Sydafrika, men det var också det enda exemplet där två män hade fått adoptera internationellt, helt utan kopplingar till adoptionslandet, skriver Kalle och Erik i ett blogginlägg på hbtqfamiljer.se.

Det kanske var ödet att det blev just Kalle och Erik, för precis när paret skickat in sina ansökningspapper ändrade Colombia sina adoptionslagar. Och det är där Kalle och Erik nu har blivit godkända att adoptera – trots att de inte har någon relation till landet.

Nu återstår ytterligare pappersarbete och att domstolsväsendet i Colombia godkänner Erik och Kalle. Men om allting går som det ska kan de vara föräldrar inom ett år.

– Det här är någonting jättestort för oss som blivande föräldrar, men det är också ett hopp som har tänts för andra samkönade par som vill adoptera, säger de till GP.

Vilket fantastiskt besked! Stort grattis!