Nu hyllar vi 7-årige David som samlat in 20 000 för att hjälpa barn som säljs som sexslavar i Nepal.

Hjälporganisationen LoveNepal jobbar för att rädda flickor från barnprostitution i Nepal. Organisationen försöker både att frita flickor från bordeller och hjälpa flickor som riskerar att hamna där. Många kändisar har visat sitt stöd för organisationen och svenske Jonatan Alfven är en av flera som arbetat hårt för att uppmärksamma barnens svåra situation. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att förbättra världen. Det mottot stämmer väldigt bra in på snart 8-årige David från Sävsjö. Hans engagemang för flickorna i Nepal är orubbligt och nu hyllas han av tusentals för sin insats. Genom att måla teckningar och sälja dem har den här lilla blonda grabben samlat in 20 000 kronor.

Det är organisationen LoveNepal själva som i mars lade upp en bild och text för att hylla David. Så här skriver LoveNepal på sin Facebook-sida:

”Nej, alla pengar ska gå till barnen i Nepal.

I de småländska skogarna bor en härlig, blond liten kille. Han heter David Ek och ska snart fylla åtta år. Trots sin ringa ålder har han ett enormt hjärta för barnen i Nepal.

För en tid sedan sa han till sin mamma Julia: ”Mamma, jag vill göra något för Nepal! Kan jag inte börja måla teckningar och sälja till andra?”
Sagt och gjort, David satte sig på trägolvet hemma i Sävsjö och började rita. När första teckningen var färdig frågade Julia: ”David, hur mycket ska du nu sälja teckningen för”? Då tittade David upp på sin mamma och sa bestämt: Ja, inte under 100 kronor i alla fall. Under tre veckors tid satt sedan denna lilla pojke och målade över 100 teckningar.

En dag kom en farbror fram till David och sa: ”Ta nu den här hundralappen i egen ficka som en liten uppmuntran”. David tittade då frågande på mannen som om han var från en annan planet och sa: ”Nej du, den lätta går jag inte på. Allt ska gå till Nepal”.

Denna 7-åriga pojke har nu själv samlat in över 20 000 kronor.
David, nu vet jag att du är för liten för Facebook, men dina föräldrar kanske kan läsa detta för dig. Du ska veta att du redan är en stor förebild, och du kommer att få se så mycket fantastiskt fint i ditt liv. Ditt mjuka hjärta kommer att ta dig så långt.
Tack för allt du gör, fina David.”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nej, alla pengar ska gå till barnen i Nepal.I de småländska skogarna bor en härlig, blond liten kille. Han heter David…

Publicerat av LoveNepal den 14 mars 2016

Det går inte annat än att hålla med LoveNepal i deras hyllning. Tack, David!

Vi har tidigare uppmärksammat svenske Jonatan Alfven – som även han arbetar för LoveNepal – och hans arbete på plats i Nepal. Det arbete som Jonatan och MS-sjuka Monica Nilsson utför räddar liv och de förtjänar att hyllas som hjältar.

Newsner ställer sig bakom LoveNepals arbete och tar ställning mot all form av sexuellt våld eller handel med barn. I en serie artiklar kommer vi därför att uppmärksamma barnsexhandel och de människor som arbetar för att hjälpa utsatta. Inget barn ska behöva utstå sexuellt våld eller säljas som prostituerade, oavsett var i världen det sker.