Nu hyllar vi böndernas klockrena initiativ för att stötta cancerforskningen.

De vita ensilagebalarna på åkrarna är en vanlig syn på de svenska åkrarna om somrarna. I fjol fick de sällskap när rosa balar började dyka upp runt om i landet. Detta var böndernas initiativ för att bidra till bröstcancerforskningen. I år kommer färgen blå också att pryda våra svenska åkrar – för att samla in pengar till prostatacancerforskningen. – Det har varit ett stort engagemang från lantbruket, så därför är det kul att göra det igen, säger Torbjörn Wahlström, marknadschef för handelsvaror på Lantmännen, till NWT.

I år blir de svenska åkrarna färggladare än någonsin. Förutom klassiskt vita höbalar finns de rosa – som förra året gjorde succé för att samla in pengar till bröstcancerforskningen – och den här sommaren också färgen blå. Detta för att samla in pengar och stötta prostatacancerförbundet.

Efter förra årets succé med det rosa initiativet var det många lantbrukare som hörde av sig och undrade om det inte var möjligt att göra samma sak med blå plast. Efter ett antal tester – plastens material måste vara optimal för gräset – fick lantbrukarna klartecken. Nu finns det endast ett fåtal rullar av blå plast kvar till försäljning. Det skriver NWT.
– Det har varit ett stort engagemang från lantbruket, säger Torbjörn Wahlström, marknadschef för handelsvaror på Lantmännen, till NWT.

Han tror att årets initiativ kommer att bidra med uppemot 300 000 kronor till prostatacancerforskningen.

Bonden Magnus Mårgård från Ölme är en av många som väljer att bidra. För honom är det en självklarhet. Två tummar upp för det!

Här är böndernas sätt att stötta cancerforskningen.

Publicerat av nwt.se den 21 juni 2016

Dela gärna för att hylla våra svenska bönders hjärtevärmande initiativ!