Nu hyllas Elisabeth för sin kvinnokamp och sitt viktiga jobb mot hedersvåld.

Under torsdagen hyllas advokaten Elisabeth Massi Fritz för sin kvinnokamp och sitt arbete kring hedersrelaterad brottslighet. Hon belönas med ett stipendium från Centerpartiet, instiftat för att hedra Karin Söders minne. – Hon är en sann föregångare i arbetet att stärka barn och kvinnors rättigheter i det svenska rättssamhället, säger Centerpartiets ledare Annie Lööf, enligt Expressen.

Centerpartiet delar i dag ut ett stipendium i Karin Söders minne, på 50 000 kronor. Karin Söder bröt ny mark inom politiken, hon var bland annat Sveriges första kvinnliga partiledare samt utrikesminister.

– Karin Söder gick bort den 19 december och för mig och många andra har hon varit en föregångare och en förebild genom hennes breda politiska gärning, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf till Expressen.

Det är Centerns partistyrelse som beslutat att årets utmärkelse går till advokaten Elisabeth Mazzi Fritz. 48-åriga Mazzi Fritz har specialiserat sig på att företräda personer som har utsatts för olika brottmål, exempelvis hedersbrott, familjevåld eller våldtäkt. Hon har arbetat med flera uppmärksammade fall och var även expertkommentator åt SVT under rättegången mot den norske terroristen Anders Behring Breivik.

Facebook

razz

– Hon var den första advokaten att specialisera sig på hedersrelaterad brottslighet. Hon står i sin yrkesroll ständigt på utsatta barn och ungdomars sida. Och hon har i sitt ideella engagemang lyft fram barns rättigheter, säger Annie Lööf.

Elisabeth Mazzi Fritz:

– Min kamp varje dag handlar om att företräda de mest utsatta brottsoffren i samhället, att lyfta viktiga frågor och genom det försöka förändra och förbättra samhället som rör utsatta brottsoffer och våld mot kvinnor och barn.

Newsner vill också passa på att hylla Elisabeth Mazzi Fritz för hennes hårda arbete genom åren. Gilla om du också vill göra det.