Nu lanserar Lego sin första figur i rullstol.

Precis som Barbie har Lego tidigare fått kritik för brist på mångfald. Men nu gör företaget något åt det och lanserar en rullstolsburen figur.

De flesta av oss har nog lekt med lego när vi var små. Jag kunde sitta och bygga i evigheter.

Lego utvecklades av dansken Godtfred Kirk Christiansen 1949. Och sedan dess har de små plastklossarna roat mängder med barn och vuxna i flera länder i världen.

I juni kommer det att släppas en ny kollektion lego. Det är en Lego city-uppsättning från en park som bland annat innehåller en rullstolsburen figur med guidehund, skriver The Guardian. I kollektionen finns också en glassförsäljare, en cyklist och figurer på picknick.

Bildkälla: Toy Like Me

12654482_1686041298342680_1448185682332626905_n (1)

Legos första figur med funktionsnedsättning är betydelsefull, skriver The Guardian. Särskilt eftersom Lego har anklagats för att sakna mångfald i sina figurer. Förra året lanserades därför en kampanj som döptes till #ToyLikeMe på sociala medier. 20 000 skrev under för att få Lego att bredda sina kollektioner, för att inte exkludera handikappade barn.

”Charmen med legosystemet är att barn kan välja hur de vill använda de olika delarna och bygga sin egna historier”, försvarade sig Lego. Men nu lanserar företaget alltså en ny kollektion där en rullstolsbunden figur ingår. Men Emma Owen på Legos kontor i London säger till Metro.se att detta inte är något svar på #ToyLikeMe, utan ”bara ett steg framåt”.

Gilla gärna om du tycker att detta är bra av Lego.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna