Om du tycker att lättklädda kvinnor får skylla sig själva när de blir våldtagna, läs detta

22-åriga Bree Wiseman skrev ett inlägg på Facebook för 2 veckor sedan, tillsammans med ett foto på sin hund.

Texten var inte särskild lång – men budskapet kraftigt och viktigt.

Nu har nästan 300 000 personer delat vidare hennes klockrena text och jag skriver under på varenda ord hon säger. 

Detta borde alla läsa! 

To the people that say women get raped due to the way they are dressed. This is my dog. His favorite food is steak. He…

Publicerat av Bree Wiseman den 19 juli 2017

”Till alla er som hävdar att kvinnor blir våldtagna på grund av hur de klär sig..”, inleder Bree sitt inlägg och fortsätter:

”Detta är min hund. Hans favoritmat är biff. Hans ögon är i nivå med min tallrik. Han kommer inte närmare, eftersom jag sagt ‘nej’. Om en hund kan uppföra sig bättre än dig borde du dig en rejäl funderare”. 

Publicerat av Bree Wiseman den 29 juni 2017

Bree har själv blivit utsatt för sexuella trakasserier. Hon är trött på snacket om att våldtäktsoffer får skylla sig själva och att ansvaret skjuts över på den som blivit våldtagen.

Att en del fokuserar på om tjejens kjol var för kort, om någon hade druckit för mycket eller om kvinnan i fråga gick ensam hem en sen kväll.

Brees briljanta och tankeväckande inlägg har delats nästan 300 000 gånger och 22-åriga Bree skulle därför vilja klargöra en sak: 

”Om en fyraårig pitbull förstår vad ett “nej” betyder, trots att han ser någonting han väldigt gärna vill ha, då borde vuxna människor också förstå vad “nej” betyder, oavsett hur man går klädd”. 

Publicerat av Bree Wiseman den 6 maj 2017

Nu hjälps vi åt att dela Brees ord  – så att alla förstår att den enda man ska skylla på i våldtäktsfall är våldtäktsmannen själv!