Pappan hånar 5-åringen med Downs syndrom. Servitörens svar är något alla borde inspireras av.

För mig är det självklart: Alla människor är lika värda – oavsett hudfärg, sexuell läggning eller om du exempelvis har Downs syndrom.

Tyvärr finns det alldeles för många som fortfarande har fördomar i vår värld och därför tycker jag att en sådan här historia blir extra värd att sprida vidare. Som en påminnelse om att det faktiskt finns många som står upp för utsatta.

Berättelsen handlar om femåriga Milo och börjar när pojken och hans famij besökte en restaurang i Houston i Texas.

Milo och hans familj hade precis satt sig för att äta på sin favoritrestaurang. Familjen åt där ofta, men just den här gången skulle deras upplevelse inte bli lika trevlig som den brukade, skriver Daily Mail.

Det var då en en modig hjälte klev fram… 

På restaurangen satt nämligen ytterligare en familj satt, vid bordet bredvid.

Efter en stund ropade de på servitören Michael Garcia och klagade på sällskapet. Framför allt var de irriterade på Milo. De ville bli flyttade till ett annat bord, eftersom Milo förde för mycket oväsen och gjorde konstiga ljud. Milo har Downs syndrom, och det här verkade besvära den andra familjen.

Servitören flyttade familjen till ett annat bord och hoppades att det hela skulle vara överspelat. Men pappan i familjen var fortfarande inte nöjd.

”Speciella barn kan väl vara speciella någon annanstans”, förklarade han högt. 

Youtube

Mannens barn satt bredvid och hörde hur deras pappa uttryckte sig om Milo.

Och nu tog servitören Michael Garcias känslor överhand. Att be att få bli flyttade till ett annat bord är en sak, men han tolererade inte att mannen uttryckte sig så där om Milo.

Trots att han riskerade sitt eget jobb valde han att avvisa familjen från restaurangen. Han vägrade servera dem.

”Hurra för människor som Michael, som inte bara älskar Milo som han är – en pojke med Downs syndrom – utan också står upp för honom oavsett vad”, berättar Milos mamma Kim. 

Och så här ser alltså en vardagshjälte ut:

Youtube

Stort tack för din insats, Michael. Det behövs fler människor som dig!