Pappan hjälper sin handikappade son att testa hur det är att skejta.

Alla barn som föds har inte samma förutsättningar. En del föds där det inte finns rent vatten eller ordentlig sjukvård, en del föds där flickor och pojkar har olika rättigheter och en del föds med sjukdomar eller handikapp. Cerebral pares, eller CP, är ett rörelsehandikapp. Det beror på att hjärnan har fått en skada innan födseln, under förlossningen eller upp till det att barnet är två år. Ungefär två av tusen barn i Sverige föds med en CP-skada. Pojken Atticus har en CP-skada och pratar inte särskilt mycket. Men hans föräldrar vill att han ska kunna leka som alla andra barn. Då tog hans pappa honom till skejtparken – och Atticus älskade det.

Tresa Edmunds är mamma till Atticus. Hon bloggar under namnet Reese Dixon, där hon skriver om sitt liv och sin son bland annat.

När hon såg en video av ett barn i en rullstol som hade roligt i skejtparken tyckte hon att det var en jättebra idé. Så hon och hennes man tog sina grejer och gav sig ut för att leta rätt på en skejtpark åt Atticus. Där körde pappan runt sin son i rullstolen för att låta honom känna på hur det är att skejta.

Det blev succé! Atticus som är ett väldigt blygt och tyst barn skrek exalterat och kunde inte låta bli att le. ”Det var fantastiskt”, säger han.

Se hela videon själv här. Det går inte låta bli att le.

Dela gärna vidare om du vill sprida leenden i dag 🙂

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna