Pojken tystar den homofobiske gatupredikanten genom att spela säckpipa. Briljant!

Säckpipa är ett vackert instrument, det har jag alltid tyckt. Både till utseende och ljudet. Och efter att ha ett videon nedan tycker jag om möjligt att det är ännu vackrare. Man skulle kunna tro att säckpipan ”enbart” är bra för att sprida ljuva toner på skotska gator och bröllop. Men det har också visat sig vara ett effektivt sätt att få tyst på gatupredikanter som sprider hatiska budskap.

I denna video – som har setts över 4,5 miljoner gånger – är det svårt att höra vad gatupredikanten skriker om, men enligt Upworthy är det homofobiskt nonsens. Bland annat om hur äktenskap mellan samkönade personer förstör ekonomin. Det är ingenting som någon vill lyssna på, varken turister eller skottarna som bor i närheten. Och det ser en pojke till att de slipper göra.

shutterstock_234821527


Bildkälla: Shutterstock

I stället för att skrika åt den ilskne mannen eller försöka få tyst på honom genom att säga emot dränker pojken mannens hatiska budskap genom att spela säckpipa. Effektivt! Säckpipans toner dränker mannens predikan och så småningom tystnar han. Gatumusikanten får också uppskattning från förbipasserande.

Detta visar att ibland är det mest effektiva sättet att få tyst på någon inte att tjafsa emot eller försöka få dem att hylla tyst – utan helt enkelt att prata högre.

Tycker du också att detta var ett bra sätt att hindra någon från att sprida hatiska budskap? Gilla gärna!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna