Pojkvännen misshandlade henne i 10 timmar. Hennes svar från sjukhuset är en inspiration för oss alla.

Det här är en så hemsk historia, om 24-åriga Darrian Amaker i USA som nästan dödades av sin pojkvän i november. Hon misshandlades brutalt – i tio timmar. Hon hamnade på sjukhus. Men i en så mörk stund klarade Darrian ändå av att uppbåda viljestyrka nog att sjunga en sång om sin hemska upplevelse, från sjukhussängen. Hon postade sången på en Facebooksida där den har gillats av nästan 4 800 personer, och delats vidare över 3 000 gånger. Hon hoppas att hennes upplevelse kan hjälpa andra. Läs vidare för att se vad hon skrev. Det här är ett så pass viktigt ämne som vi inte kan blunda för!

Darrian Amaker berättar att hon nästan dödades av sin pojkvän en dag i höstas. Men hon lyckades fly och fick vård på sjukhus. I mitten av januari skrev hon ett känslosamt och kraftfullt inlägg på en Facebooksida som heter National Coalition Against Domestic Violence, ungefär Nationella föreningen mot våld i hemmet. Hon postade också en video där hon sjunger från sjukhussängen.

Bildkälla

sjukhus2

”Hej – jag heter Darrian. Några dagar efter Thanksgiving i höstas blev min kärlek helt psykotisk och misshandlade mig brutalt i tio timmar. Han hade planerat det, det var meningen att jag skulle dö. Jag överlevde eller flydde, vad ni nu vill kalla det, och tillbringade fyra dagar på sjukhuset med igensvullna ögon samtidigt som jag undrade varför, varför.

Jag är fysiskt trygg nu, min före detta har åtalats för sex grova brott och har många år i fängelse framför sig.

Jag frågade min läkare varför jag ser annorlunda ut i spegeln, och tog för givet att det är en psykisk konsekvens av det barbariska jag utsatts för. Hon anmärkte mjukt att alla min ben i ansiktet har skadats, jag har stora åsar i ansiktet som jag kan känna – mitt ansikte är annorlunda, det är någon centimeter bredare nu.

Jag har hittills i livet samlat människors historier: Jag är en sångerska, fotograf, skribent. Jag skapar saker. Jag ger bort saker. För första gången har jag kommit öve ren omänsklig historia och jag är djupt skakad.”

Bildkälla

bild1

”Jag brukar inte spela in videor av mig själv men det var det enda jag ville göra på sjukhuset. Jag insisterade – det kändes viktigt och som en liten triumf att skapa något, att rädda någonting från kapsejsade hjärta.

Våld i nära relationer är inte ett avlägset problem. Det påverkar folk förstår ni, glada människor, människor som sjunger, som älskar. Vi människor måste bli bättre, snällare, starkare. Vi som älskar får inte tolerera misshandel. Vi som lever måste främja livet.”

Bildkälla

Faceboo

Här kan du se hela Darrian Amakers video från sjukhussängen, och läsa hennes inlägg. Så fruktansvärt att en människa får utstå detta. Dela gärna om du också tycker att detta är en fruktansvärt historia, och vill sprida budskapet att vi tillsammans måste hjälpas åt att sätta stopp för våldet!

Hello – my name is darrian. A few days after thanksgiving this past year, my Love went straight psychotic and beat me…

Posted by Darrian Amaker on Saturday, January 16, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna