Regnbågsflaggan blir Sveriges nya frimärke.

På onsdagsmorgonen gästades TV4:s Nyhetsmorgon av PostNords kommunikationschef Per Ljungberg, som var på plats för att presentera Sveriges nya frimärke. Men innan det nya frimärket presenterades passade programledarna Peter Jihde och Tilde de Paula tillsammans med Per Ljunberg på att gå igenom några historiska frimärken. Tanken är nämligen att frimärken som presenteras ska spegla vår samtid och man tittade bland annat på ett frimärke från 1971 som uppmärksammade 50-årsjubileumet av den kvinnliga rösträtten och ett frimärke från 1995 som släpptes med anledning av Sveriges medlemskap i EU. Sedan var det äntligen dags att avtäcka det nya frimärket.

Och i Nyhetsmorgons studio presenterades motivet för Sveriges nyaste frimärke. Det avslöjades då att regnbågsflaggan kommer att bli frimärke.

– I samhället i dag blir mångfald mer och mer en självklarhet och något som är väldigt viktigt att framhålla. Framhålla allas lika värde, betydelsen av människors olikhet och unikhet – det är lite det vi vill manifestera med det här frimärket, säger Per Ljungberg.

Frimärket med det nya motivet kommer att finnas till försäljning från och med den 4:e maj.

Här kan du se presentationen av det nya frimärket i TV4:s Nyhetsmorgon.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna