Rektor säger att flicka inte får välja kläder själv – mammans klockrena mejlsvar borde alla läsa

Mamman la ut en bilden på sin Instagram – och skrev dessutom ett öppet brev till skolans rektor på ett stort amerikanskt forum

Där beskriver hon hur hennes dotter blivit straffad av skolan – bara för att hon är lång för sin ålder. Sen skriver mamman ironiskt att hon behöver rektorns hjälp. 

Det här är klockrent och borde läsas av alla. 

Så här skriver mamman i det öppna brevet (översatt till svenska): 

Kära rektor, 

Tack för att du för andra dagen i rad skickat hem en lapp där du beskriver att min dotter varit olämpligt klädd i skolan. Jag skulle vilja tacka för att du tvingade henne att byta till stora shorts som bara Gud vet vem som tidigare haft och som troligtvis aldrig varit tvättade. 

Som en slags belöning för att ni oroat er så för min dotter vill jag hjärtligen bjuda in dig till en shoppingrunda med min dotter. 

Här är det viktigaste du behöver veta för att kunna sätta igång och shoppa! Önskar dig lycka till. 

Hon är 1,70 lång och 13 år ung. Hon påminner mer om sin pappa i kroppen, hon har väldigt långa ben och armar. 

Hon tycker inte om rosa, lila eller stora kjolar. 

Hon brukar inte ha byxor eftersom hon lätt blir väldigt varm. Lita på mig, jag har sett det. Det kommer bara bli en scen av det på skolgården. 

Hon kommer absolut inte bära en klänning heller. 

Inga kläder får heller ha någon synlig logga. Det är inte coolt, enligt henne. Hon kan dock tänka sig att ha på sig en t-shirt med tryck, som exempelvis en superhjälte, Green Day eller fotboll om ni kan hitta något som passar. Du kanske kan försöka med någon slags Beatles-referens, men det kan vara att dra det lite för långt. 

Glöm inte bort att ni måste hitta någonting i butikerna som också lever upp till era krav på klädkoder i skolan. Här är man ute på djupt vatten och det är nog den svåraste punkten. Enligt er policy får man inte ha på sig linnen. Shorts och kjolar får inte vara kortare än där fingrarna slutar (det är lite trixigt). 

Den här historien utspelar sig i USA, men hade lika gärna kunnat handla om en tjej på en skola i Sverige. Oavsett var i världen så måste ett barn kunna få klä sig som man vill! Dela om du håller med. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna