Restaurangägare står upp för autistisk servitör som hånas av gästerna.

En del människor är verkligen småaktiga och tänker bara på sig själva utan att ha förståelse för andra människors kamp i livet. Men överallt runt omkring oss finns det vardagshjältar som vågar stå upp mot dessa trångsynta människor. Som Mike Jennings som äger restaurangen Grenache i Walkden utanför Manchester i England. När gäster behandlade en autistisk man i personalen respektlöst sade han ifrån och stod upp för sin personal. Han skrev också ett inlägg på Facebook som blev viralt, där han uppmanade folk att inte boka bord på restaurangen om de inte kunde respektera personalen. För vem vet något om autistiske Andy Fosters kamp i livet? Han hade bara jobbat på restaurangen i några veckor och bollar sitt nya jobb med att ta hand om sin mamma som har alzheimers när gäster var otrevliga mot honom. Tur då att han har en chef som verkligen satte ner foten!

Andy hade bara varit tre veckor på sitt nya jobb som servitör på Grenache när han råkade på hånfulla gäster, rapporterar Manchester evening news.

Bildkälla

12113295_1001867469878212_7318287316375219955_o

– Kunderna verkade ha problem med honom (Andy), trots att hans service var bra. Jag förklarade att han lider av autism och deras svar var att de inte ville bli serverade av honom. De frågade mig varför jag hade gett honom ett jobb i en restaurang som vår. Jag kunde inte tro det, säger ägaren Mike till tidningen.

Han blev rejält upprörd av deras hänsynslösa beteende och vände sig till Facebook för att visa sin ståndpunkt.

Bildkälla

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 15.35.39

Så här skrev han:

”Dagen tillbringades med att återge självförtroendet till en i vår personal, efter att han blivit behandlad respektlöst och socialt diskriminerats av ett bord som åt hos oss i går.”

”Vad är det för fel på honom och varför har du gett honom ett jobb, frågade de.”

”Här på Grenache anställer vi folk för deras erfarenhet, kunskap och passion för jobbet. INTE på grund av deras hudfärg, hur de ser ut, hur många tatueringar de har, deras klädstorlek, religiösa tro eller sjukdomar. Vi diskriminerar inte!”

”Om DU gör det, boka inte ett bord på restaurang Grenache. Du förtjänar inte vår tid, ansträngning eller RESPEKT.”

Bildkälla

12795286_1078876725510619_5939949110370450714_n (1)

Inlägget har gillats och delats av tiotusentals. Det är fantastiskt att folk visar sådant stöd, men hela situationen var ändå svår för Andy som diagnostiserades med autism för sju år sedan.

– Den här incidenten gav verkligen hans självförtroende en törn och vi var tvungna att ta honom åt sidan och berätta att vi verkligen inte kände på det sättet. Allt vi bryr oss om är att anställa folk med entusiasm och passion. Resten kan vi lära ut, säger Mike till Manchester evening news.

Andy berättar för tidningen att han även tidigare har diskriminerats på detta sätt.

– Jag tror alltid att jag måste be om ursäkt. När jag bad om ursäkt till kunden gjorde hon en stor grej av det. Jag försöker att inte ta det personligt för det har hänt så många gånger tidigare att jag har vant mig vid det, säger Andy till Manchester evening news.

Bildkälla

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 15.35.57

Som tur är har Andy starkt stöd från sin chef och från de andra i personalen.

Nedan kan du se ett videoklipp med Mike och Andy. Dela gärna vidare för att visa ditt stöd!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna