Restaurangägarna tömmer fickorna – bjuder ensamma och hemlösa på mat i jul

Julen är inte något som alla ser fram emot. För de som inte har någon att dela högtiden med kan julen kännas ensam och ångestladdad, och ännu värre är det för de som inte har någonstans att bo. 

När tanken slog bröderna Asef och Hamid Faqiri bestämde de sig snabbt för att göra vad de kunde för att förgylla julen för behövande. De bestämde sig för att låta julens besökare äta gratis på deras restaurang i England. 

Att låta besökare äta gratis hela juldagen skulle bli dyrt för restaurangägarna Asef och Hamid Faqiri, men idén var inget att fundera över. De bestämde sig snabbt för att behövande som hemlösa och ensamma skulle få äta gratis på deras Chip Chop. 
– Vi har sett så många hemlösa människor i närheten så vi ville göra något för att hjälpa dem. Det är också många äldre människor som inte har några släktingar i livet och måste vara ensamma i jul. Därför har vi beslutat att hålla öppet just för dem, säger Asef Faqiri till ITV.

Asef och Hamid har kallat in personal för att tillaga en traditionell kalkonmiddag som kommer att serveras mellan klockan ett och fyra på juldagen. För de som vill ha något enklare kommer de att erbjuda klassisk fish and chips, då syftet är att de ska få äta sig mätta och slippa vara ensamma. 

Nu vill restaurangägarna att ordet sprids så att fler slipper gå hungriga eller fira jul ensamma.

Dela gärna för att uppmärksamma deras givmilda initiativ.

Publicerad av En jämlik värld