Robert jobbar 60 h i veckan. På sin lediga tid hjälper han stadens hemlösa.

24-åriga Robert Aitken jobbar sammanlagt 60 timmar i veckan. På fritiden? Då köper han mat för sina egna pengar som han delar ut till hemlösa i staden Edinburgh, Skottland. Nu hyllas han av hundratusentals människor för sin hjärtevärmande insats.

Sammanlagt jobbar Robert, från Edinburgh, Skottland, över 60 timmar i veckan. Men trots att hans fritid är knapp vill han lägga den på att hjälpa hemlösa. En insats som hans vän Mat Bryant ville uppmärksamma i ett Facebook-inlägg.

”Påsarna han bär är fulla av mat till Edinburghs hemlösa, han betalar från sin egen ficka och ber inte om något i gengäld”, skriver Mat.

Bildkälla

13094166_10154196578908748_1807458234375497241_n

Och 24-åringens insats för stadens hemlösa är uppskattad. I skrivande stund har över 80 000 människor delat inlägget. Hyllningarna till Robert står som spön i backen. Han själv förklarar sitt initiativ med dessa ord:

”Mitt mål var att få människor att le och det känns som jag har lyckats med varje person jag har pratat med under kvällen. Vi lever ett lyxliv i jämförelse med dessa människor som dag efter dag kämpar för att överleva. Jag har varit ute i tre timmar och jag r genomfrusen. Jag kan inte tänka mig hur kalla nätterna är för dem.”

Han skriver att han mer än gärna gör denna insats varje vecka, men att pengarna inte räcker till. Därför startar han nu en insamling för stadens hemlösa som han kan använda till att köpa och dela ut mat. Han avslutar inlägget med att be människor att ta chansen att prata med hemlösa människor – för att ett litet ord kan göra en stor förändring.

”Sitt ner och prata med dem och du kommer att inse hur lika ni är. Och snälla, köp lite mat och vatten till dem. Det är det enda väsentliga för dem i livet.”

Bildkälla

robert

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna