Så visar Europa sitt stöd för Bryssel efter terrorattentaten.

Flera explosioner har inträffat i Bryssel och flera människor har dött och skadats. Minst två explosioner ska ha inträffat på flygplatsen Zaventern och en på tunnelbanestationen Maalbeek, rapporterar flera medier. Boende i staden uppmanas att hålla sig inomhus – och Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) kallar attentaten för terrordåd. Nu visar Europa sitt stöd för terrorns offer.

För bara några månader sedan, fredagen den 13 november, utsattes Paris för flera terrorattacker. Nu har Bryssel drabbats.

Flera visar nu sitt stöd, både i Sverige och runt om i Europa. Twitter fullkomligt svämmar över, bland annat under hashtaggen #prayforbrussels.

Bland annat har den franska tidningen Le Monde lagt upp en bild på Twitter. Den visar en person klädd i en fransk flagga som kramar om en person klädd i en belgisk flagga. Båda gråter. Under bilden står det ”13 november… 22 mars…”. Bilden har retweetats tusentals gånger.

Bryssels flygplats skickar sina tankar till de anhöriga via Twitter.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt skickar också sina tankar till dem som har drabbats.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf likaså.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra skriver att detta är ett fasansfullt attentat mot vårt samhälle och vår öppenhet.

Sverige utrikesminister Margot Wallström (S) skriver att hon är chockad av händelserna.

Belgiska fotbollsspelare har reagerat starkt och belgiska herrlandslaget ställer in sin träning.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna