Sarah hånades för sin kropp – 25 år senare poserar hon på bilder som hyllas av tusentals

Elaka handlingar och hårda ord kan sätta sig djupt hos ett barn och påverka personen för resten av livet. Så var det för 38-åriga Sarah Sapora som aldrig glömmer hur hon hånades för sin kropp som 13-åring.

Händelsen på sommarlägret fick Sarah att aldrig mer vilja visa sig i bikini, men 25 år senare har hon kommit till en insikt som fått henne att göra något som hyllas världen över. 

När Sarah Sapora var 13 år var hon på ett sommarläger för ungdomar som är överviktiga. Under en av de varma dagarna när Sarah låg och solade vid tennisplanen var det någon som roade sig med att smygfota henne, när Sarah senare fick se fotot brast det, hon ville aldrig mer visa sig i bikini. 

Facebook/Sarah Plus Life by Sara Sapora

Sarahs liv fortsatte, och trots att hon kämpade med övervikten så vägrade hon att visa i badkläder framför andra – tills nu. Vid 38 års ålder kom Sarah till en insikt om att hennes liv inte ska få styras över vad andra tycker om hennes kropp. På personliga  bloggen Sarahpluslife  skriver hon öppet om vilka tankebanor som fått henne att känna sig trygg med sig själv och leva livet till fullo. 

”Vi får en chans på det här dansgolvet hörrni. Det kommer en tid i livet när du inser att det är dags att spela den musik som du gillar, och dansa som att ingen ser. Eller som att alla ser. Även om någon fnyser så bryr du dig inte om vad andra säger, för du är för upptagen med att dansa, skaka loss och skratta”, skriver Sarah på bloggen.

Vid 38 års ålder bestämmer sig Sarah för att låta sig fotograferas i bikini, och sedan posta alla bilderna på sin blogg och Facebook så att alla kan se. Bilderna hyllas nu världen över. 

Facebook/Sarah Plus Life by Sara Sapora

På bloggen skriver hon om hur livet blir bättre när man accepterar sig själv. 

Facebook/Sarah Plus Life by Sara Sapora

Nu är hon lycklig. 

Facebook/Sarah Plus Life by Sara Sapora

Med bilderna uppmuntrar hon andra att acceptera och älska sig själva för att få ett bättre liv. 

Facebook/Sarah Plus Life by Sara Sapora

Ingen förtjänar att vara olycklig på grund av en sådan liten sak som att kroppen inte stämmer överens med de retuscherade bilder som visas i magasin och sociala medier. Sarah vill visa att alla kroppar är vackra och att vi tillsammans kan motverka kroppshets. Dela gärna för att sprida hennes budskap.