Servitrisen tar en bild med en hemlös man. Sekunder senare får hon en gåva hon aldrig räknat med.

Morissa Pena jobbar som servitris på Hooters i Phoenix i Arizona, USA. En dag körde hon till jobbet och förväntade sig en helt vanlig dag. Det blev det inte. En skäggig man utanför restaurangen ändrade hennes dag totalt. I stället för att ignorera den rufsige mannen utanför hennes arbete började Morissa Pena prata med honom och sa att han var välkommen in på Hooters. Och hon hade aldrig kunnat ana hur han skulle tacka henne.  

Det var När Morissa Pena parkerade vid jobbet som hon såg mannen. En skäggig, rufsig man som satt på trottoarkanten.

Bildkälla

1779216_10202949078797145_6424368379571048756_n

Morissa frågade om mannen var okej. Bara frågan fick honom att börja gråta. Hon hjälpte honom sedan in på Hooters, berättade att hon jobbade där och sa att de skulle vara glada att ta emot honom som gäst och att han fick beställa vad han ville.

Då började mannen, som heter Rick, prata med Morissa. Han berättade sin historia. Han kom från Ohio, hade blivit påkörd av en bil men kunde inte ta sig till sjukhuset eftersom han inte hade pengar eller id-kort.

Efter att ha ätit klart tackade Rick Morissa. Hon hade fått honom att återfå hoppet, sa han. Och han ville tacka henne på ett alldeles särskilt sätt. Han plockade fram ett halsband, som bokstavligen var det enda han ägde, och gav det till tjejen som hade gett honom hopp igen.

Bildkälla

bild2

Efter händelsen skrev Morissa Pena ett Facebookinlägg. Där uppmanar hon alla att vara snälla i alla tillfällen och att skicka positiva tankar till Rick. Så här skrev hon:

”I dag när jag parkerade vid jobbet tog jag en titt i backspegeln och såg en man som satt på trottoarkanten på andra sidan gatan. Han heter Rick. Jag gick över till honom och frågade om han var okej … Ha mumlade ett nej, tittade ner och började snyfta. Jag frågade om han var hungrig… Han svarade ”väldigt”. Jag hjälpte honom upp från marken och tog armkrok. Jag presenterade mig själv och förklarade att jag jobbade på Hooters och vore glad att ha honom som gäst.”

Bildkälla

bild3

”Jag satte honom vid ett bord och sa att han fick beställa vad han ville. Jag bjöd. Ett annat bord köpte efterrätt till honom. Han var så tacksam … Han berättade att han var här från Ohio och hade blivit påkörd av en bil, men han kunde inte gå till sjukhuset för han hade inte ens ett id-kort. Han visade mig sitt halsband, som hade inristningen ”Phillipians 4:13″. Han berättade att det var det enda han hade. Vi grät ihop.”

”Han åt upp sin mat och sa att han aldrig skulle glömma mitt namn, mitt ansikte, och hur jag hade gett honom hopp igen. Jag frågade om han var okej med att ta en bild ihop, och han blev glad. Han tog till och med fram en liten kam och kammade sitt skägg för bilden… Så sött! När han gick tog han sitt halsband och gav det till mig, och sa att han ville att jag skulle ha det. Jag blev mållös. Det är jag fortfarande. Den här mannen gav mig det enda som hade något värde för honom.”

Bildkälla

bild1

”Detta är en skuld jag aldrig kommer att kunna betala tillbaka. Jag kommer aldrig att glömma Rick och de få ögonblick vi tillbringade ihop. Snälla, kom ihåg att vara snälla. Kom ihåg att hjälpa när du kan och att göra det osjälviskt. Om du kan, dela detta som en påminnelse så kan fler personer skicka positiva tankar till Rick och andra hemlösa som behöver det. Ha en underbar fortsatt dag.”

Today when I pulled into work, I happened to glance into my rear view mirror and notice this man sitting on a curb…

Posted by Morissa Pena on Wednesday, February 3, 2016

Dela gärna detta vidare, om du också vill skicka en påminnelse om att vi alltid bör vara snälla och skicka positiva tankar till dem som har det svårt.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna