Sophie kallades för ”tumörflickan” i 22 år – då dyker bonden upp och förändrar allt

För 22-åriga Sophie Walker har känslor som skam och otillräcklighet alltid varit vardag. 

Efter decennier av mobbing hade hon fått allt sämre självförtroende. 

Hon har berättat att hon under åren tvingade sig ut i samhället för att socialisera, men alltid gömde sig bakom ett par solglasögon.

– Jag skämdes för mycket och kunde inte låta någon se mitt ansikte, säger hon till Daily Mail

Sophie kommer från Norfolk i Storbritannien och föddes med den ovanliga diagnosen neurofibromatos typ 1. Sjukdomen är ärftlig och hon själv fick den från sin mamma. 

Enligt amerikanska nationella organisationen för sällsynta sjukdomar kan sjukdomen förklaras som icke-cancertumörer som växer på hela kroppen. 

Det går inte att bota sjukdomen – och Sophie har genomgått flera ansiktsoperationer genom åren. Detta eftersom hon vill undvika att de växer. 

När hon var liten blev hon kallad ”tumörflickan”. Sophie har alltid försökt att inte låta alla nedlåtande kommentarer hindra henne från att leva sitt liv. Hon har varit fast besluten att inte låta blickarna knäcka henne.

Grymheterna nådde sitt klimax när Sophie lurades ut att dejta killar som bara ville göra narr av henne. Hon har berättat hur flera av dem tog bilder med henne och hur hon kände på sig att de bara ville lägga upp bilderna på nätet så att folk skulle skratta åt henne. 

Sophie fick ärr inombords som nog aldrig kommer gå bort. Samtidigt började hon fundera på hur hon skulle få spendera sitt vuxenliv i ensamhet. 

För att vända på sitt liv började Sophie studera vid jordbruksuniversitetet i Shropshire. 

– Lagom till dess att jag började på universitetet var mitt självförtroende kört i botten. Min tumör var så tung att den drog ner mig och jag fick smärtsamma sår i vecken, säger hon till Daily Mail. 

Men framtiden skulle komma att ljusna. 

Hon träffade en gammal vän, 22-årige Christian Dibden, och de återtog kontakten. Från början var tanken att de bara skulle höra hur de haft det sedan senast. Men den vänskapliga relationen övergick snabbt i flirtande. 

Christian var inte som de andra. Bondpojken skämdes inte över att vara med Sophie. De förenades i sitt intresse för jordbruk, och hade dejtat sen september. Då började Sophie känna självförtroendet komma tillbaka. Långt fram kunde hon skymta en ljusare och lyckligare framtid. 

Sophie har förklarat att män brukade hålla henne hemlig och att hon kände hur de blev generade när folk såg att de umgicks. 

– Men nu har jag hittat någon som får mig att känna mig vacker och som älskar mig för den jag är, säger Sophie. 

Vilken stark tjej! Dela gärna vidare Sophies berättelse om du också tycker att hon är ett föredöme! 

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna